O suta de militari de la Garnizoana Craiova au fost detasati, miercuri seara, la Drobeta Turnu Severin pentru a interveni in Mehedinti, daca va fi nevoie, in conditiile in care judetul este sub cod portocaliu de inundatii, a anuntat ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Ministrul Mircea Dusa a participat, miercuri seara, la sediul Prefecturii Mehedinti, la intrunirea Comandamentului judetean pentru situatii de urgenta, unde s-au stabilit masurile care trebuie luate in cazul in care judetul va fi afectat de inundatii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In fiecare localitate exista persoane care au misiunea de a instiinta populatia. (...) Preventiv, pentru a avea forte suplimentare in judet, am dispus in acest comandament ca de la Garnizoana Craiova sa fie deplasati o suta de militari care vor fi cazati aici (n.r. - Drobeta Turnu Severin) si vor fi la dispozitia Comandamentului judetean pentru a interveni in situatii de urgenta. Avem pregatita si escadrila de elicoptere de la Timisoara daca va fi nevoie sa intervenim", a declarat Mircea Dusa, la Drobeta Turnu Severin.

Militarii de la Garnizoana Craiova au fost cazati, in noaptea de miercuri spre joi, la sediul Politiei de Frontiera Mehedinti. Dupa ce a participat la Comandamentul pentru situatii de urgenta de la prefectura, ministrul Apararii a plecat la Resita, judetul Caras Severin fiind, de asemenea, sub cod portocaliu de inundatii. Mircea Dusa urmeaza sa se intoarca in cursul noptii la Drobeta Turnu Severin pentru a supraveghea zona.