Un cetatean roman a fost ucis, marti seara, de un politist, in timpul unui control de identitate care a degenerat. Incidentul a avut loc in localitatea franceza Montgeron din departamentul Essonne, aflata la 18 m. de Paris, scrie cotidianul francez Le Figaro.

Marti seara, in jurul orei 19.00, trei barbati "in stare de ebrietate si destul de enervati" au facut galagie pe o strada din Montgeron, a declarat o sursa apropiata anchetei.

La fata locului s-au deplasat politisti municipali, dar luand in considerare agresivitatea celor trei barbati, a fost chemata si o echipa a politiei nationale. Confruntati cu violenta barbatilor, unul dintre ofiterii a tras un foc de avertisment, la inceput. Atunci, doi dintre barbati au acceptat sa se supuna instructiunilor politiei, insa al treilea a refuzat. Potrivit primelor elemente ale anchetei, el s-a indreptat amenintator catre un politist, "tinand in mana o sticla sparta", a precizat sursa citata.

Atunci, politistul l-a impuscat. Barbatul, un cetatean roman, in varsta de 42 de ani, rezident in Franta, a decedat pe loc, in pofida interventiei medicilor. Ceilalti doi barbati au fost interogati si retinuti.