Vasile Cepoi a fost numit marti de premierul Victor Ponta in functia de presedinte al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), potrivit unei decizii a premierului publicata in Monitorul Oficial. Cepoi a fost eliberat din functia de consilier al premierului.

Pana in prezent, la sefia CONAS s-a aflat Valentin Petrache, incepand cu data de 3 martie 2014. Petrache a fost interimar.

Petrache a mai fost sef la CONAS in perioada 2011 - 2012 si este implicat in scandalul de presa referitor la atribuirea de catre institutie catre firma Blue Sky Turism, al carei actionar majoritar era Corina Mirela Voiculescu, una dintre fetele lui Dan Voiculescu, un contract de 2,5 milioane de euro, care avea ca obiect organizarea mai multor deplasari in strainatate. Cu o parte din acesti bani europeni, CoNAS a trimis peste 100 de oameni in Spania pentru a acumula expertiza in acreditarea spitalelor. Un grup, mult mai restrans, format exclusiv din angajati CoNAS si inalti demnitari, a strabatut Pamantul de-a lungul a doar 6 luni cu scopul oficial de a studia criteriile de acreditare a spitalelor, dupa cum a scris HotNews.ro.

Si jurnalistul Robert Turcescu a scris despre acest caz, aratand ca un raport al Corpului de Control al premierului Victor Ponta legat de activitatea (CoNAS) din perioada 01.01.2009 si pina la 31.07.2012 este "tinut la secret" deoarece ar afecta familia lui Dan Voiculescu. Surprinzator, desi raportul arata cu degetul spre fostul sef al CoNAS, premierul Ponta i-a delagat acestuia, in 2014, atributiile de presedinte al institutiei.