Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni dimineata noi avertizari cod portocaliu si cod galben de instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ, extinzand atat zona vizata cat si perioada de valabilitate.

Avertizare cod galben si portocaliu de ploiFoto: ANM

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu, intre 28 iulie, ora 15:00 - 29 iulie, ora 3:00, in judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt si Arges

Astfel,in dupa-amiaza zilei de luni, 28 iulie si in prima parte a noptii de luni spre marti (28/29 iulie), in zonele amintite va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50...70 l/mp si izolat peste 80 l/mp.

Totodata, meteorologii au actualizat atentionarea cod galben pentru intervalul 28 iulie, ora 10:00 - 29 iulie, ora 10:00.

In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi accentuata in special in jumatatea de vest a tarii, precum si in zona de munte. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie in Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si vestul Munteniei. Cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp si va cadea grindina.

ANM noteaza ca fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala si in restul teritoriului, dar pentru intervale mai scurte de timp si pe arii restranse.

Cod galben si cod portocaliu de ploi si furtuni / Foto: ANM