Din rechizitoriul procurorilor DNA in cazul judecatoarelor Barsan si Pusoiu de la Inalta Curte trimise in judecata pentru fapte de coruptie rezulta unul din magistrati vorbea cu "fa" cu un avocat in timp ce aranja dosare, ca primeau mita in bijuterii, posete si pantofi dar si in excursii de lux in Malaezia, petreceri la Moulin Rouge. DNA a anuntat, joi, trimiterea in judecata, in stare de libertate, a judecatoarelor Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu, acestea fiind acuzate de mai multe infractiuni, printre care si luare de mita.

  • Judecatoarea Pusoiu despre bijuterii primite cadou de la avocata Silinescu: E drept ca eu am o gaura tampita intr-o ureche si unu sta mai...cazut. Da nu ma intereseaza. Ca sunt atat de frumoase

Fragmente din interceptarile aflate la dosar:

Gherbovan Silinescu Claudia: Cumva se interesa daca vine RADU?

Pusoiu Iuliana: Fa, deci daca vine RADU? Da. Vine Radu, stai linistita!

Gherbovan Silinescu Claudia: Da, in ce sens, ha, ha?

Pusoiu Iuliana: Nu stiu. ,,Deci vine Radu,,? Pai fara Radu o invitam pe Claudia duminica la pranz? Fara RADU, Cum?

Gherbovan Silinescu Claudia: Aha. Aha.

Pusoiu Iuliana: Se poate? Asa ca.. Deci..a. A ramas ca eu s-o sun cand mai face ceva.

Gherbovan Silinescu Claudia: Da. Pai eu ti-am zis ca e cea mai buna.

Pusoiu Iuliana: Las-o dracu! I-am spus si lu CONI: ,, Fa!,, M-a sunat si CONI. I-am spus, zic, ,, Fa gata! Am aranjat.,,

Gherbovan Silinescu Claudia: Nu i-ai spus: ,, Mi-a dat CLAUDIA ideea![..]

Pusoiu Iuliana: Zic : ,, Fa, da ce bine! Bine ca am scapat de toate, ca zice.

Gherbovan Silinescu Claudia: Nu. Problema e ca ma doare capul rau de tot.

(...)

Pusoiu Iuliana: Multumesc.Asa ca sunt foarte incantata.Iti multumesc mult de tot!

Gherbovan Silinescu Claudia: Ma bucur ca esti incantata. Si eu iti multumesc

Pusoiu Iuliana: Sti cum sunt? Superbe! Supe...E drept ca eu am o gaura tampita intr-o ureche si unu sta mai cazut. Da nu ma intereseaza. Ca sunt atat de frumoase. Iar acesta vai de mine! Nuu! Ca sunt superbe. Iar acesta ..a de la gat, e splendid! Cand le-o vedea asta, cred ca lesina. Sunt splendide. Chiar imi vin extrem de frumos. Ma bucur din tot sufletul si iti multumesc.

Din rechizitoriul procurorilor DNA despre judecatoarea Gabriela Barsan:

  • "Chiriac  Gabriel  i-a achitat petrecerea la Paris, la Moulin Rouge, i-a asigurat folosinta gratuita a unui apartament in Paris format din doua camere pentru o perioada de 2 luni in cursul anului 2010 fiului sau, in timp ce Gherbovan Silinescu Claudia i-a oferit poseta si pantofi"
  • "In concret,din probele administrate in cauza a rezultat ca, a oferit, prin acte repetate , diferite foloase judecatoarelor Birsan Gabriela Victoria si Pusoiu Iuliana, sub forma: achitarii cheltuielilor ocazionate de organizarea unei petreceri la restaurantul Moulin Rouge Paris, asigurarii folosintei gratuite a unui apartament timp de doua luni situat in Paris, achitarii excursiei in Malaezia  in schimbul facilitarii de catre cele doua magistrate a unor solutii favorabile in  dosare aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal."

Potrivit comunicatului DNA, in esenta, probele administrate releva relatia infractionala dintre judecatorii: Birsan Gabriela Victoria, Pusoiu Iuliana, Corbu Corina de la Sectia contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Pandrea Anton de la Sectia penala a instantei supreme, avocatii Gherbovan Silinescu Claudia si Gherbovan Silinescu Radu, care au asigurat asistenta juridica pentru 5 firme din care 2 apartineau omului de afaceri Chiriac Gabriel, beneficiare ale admiterii stramutarilor, suspendarii judecarii cauzelor pana la solutionarea stramutarilor, traficului de influenta, favorizarii faptuitorului.

Pe un alt palier, se mai arata in comunicatul DNA, probele administrate releva relatia dintre Birsan Gabriela Victoria si Ionescu Florian, sofer la cabinetul presedintelui sectiei de contencios administrativ, dar si om in casa aflat la dispozitia personala a acesteia. "Capturarea" justitiei in domeniul contenciosului administrativ a presupus pe de o parte acapararea "functiei judiciar administrative de conducere a sectiei de contencios administrativ si fiscal" a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ce a fost deturnata de la menirea sa constitutionala si legala si folosirea acestei demnitati conform intereselor judiciare ale celor 5 firme.

Dna mai sustine ca "practicile infractionale s-au bazat pe o retea de cereri de stramutare, concomitent cu suspendarea judecarii cauzelor de fond pana la solutionarea stramutarii, in scopul tergiversarii flagrante in favoarea firmelor beneficiare. Aceasta activitate infractionala a fost facilitata de catre presedintele sectiei de contencios administrativ si fiscal, inculpata Birsan Gabriela Victoria chiar si in situatii in care nici macar nu s-a solicitat suspendarea judecarii cauzei pana la solutionarea stramutarii."