Un fost ofiter SRI a fost retinut dupa ce, impreuna cu alti doi barbati, ar fi transferat ilegal, din contul unui bucurestean, peste un milion de lei, folosind o carte de identitate falsificata, au declarat pentru Mediafax surse din Politie.

Ion Stroe, fost ofiter SRI si fost avocat in Baroul Bota, este suspectat ca a coordonat actiunile prin care s-a incercat insusirea sumei respective prin inselaciune si fals, au mai spus sursele citate.

Conform acelorasi surse, din cercetari a reiesit ca anul acesta, la 30 ianuarie, din contul unui bucurestean, deschis la agentia din Capitala a unei banci, au fost transferati ilegal, intr-un cont deschis in fals pe numele aceleiasi persoane, la o alta banca, 1.030.600 lei.

Pentru transferul banilor, Stroe si cei doi complici ai sai ar fi folosit o carte de identitate falsificata prin aplicarea fotografiei unei alte persoane pe document.

Banii ar fi urmat sa fie scosi de la banca de unul dintre cei doi complici ai lui Stroe.

Suma transferata a fost poprita in contul bancar, prejudiciul fiind recuperat in totalitate, precizeaza Politia Romana.

In acest caz, anchetatorii au facut, marti, perchezitiile la locuintele lui Stroe si ale complicilor sai.

Fostul ofiter SRI si unul dintre complici au fost retinuti si sunt prezentati instantei, cu propunerea de arestare preventiva.

Actiunile anchetatorilor au beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana.