Una dintre persoanele decedate in accidentul rutier produs in Spania, Adriana Damian, in varsta de 51 de ani, era cumnata fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabara, iar femeia urma sa se intoarca acasa dupa ce isi vizitase fiica aflata la munca.

Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca una dintre persoanele decedate in urma accidentului din Spania, Adriana Damian, de 51 de ani, era cumnata sa.

"Adriana Damian este sora sotiei mele. Plecase in vizita la fiica ei, care lucreaza de vreo sapte ani in Spania. Ca in fiecare vara, ea se duce in Spania doua-trei saptamani. Asa s-a intamplat si acum, iar ieri (marti- n.r.) trebuia sa se intoarca acasa", a declarat Valeriu Tabara.

El a spus ca femeia avea de ales intre trei microbuze pentru a fi transportata la aeroport.

"Avea de ales intre trei microbuze si l-a ales pe acesta. Asta e soarta oamenilor. Era o femeie deosebita, modesta. Era angajata ca ingrijitoare la o gradinita privata din Timisoara", a spus Tabara.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Ionut Bocancea, declara ca doua persoane care si-au pierdut viata in accidentul din Spania sunt din judetul Timis, una dintre acestea fiind femeia de 51 de ani, iar cealalta, un barbat de 27 de ani, din Jimbolia, care se numeste Ovidiu Smercinschi.

Potrivit unor surse din cadrul Politiei Timis, exista presupuneri ca alte cinci persoane decedate in accidentul rutier din Spania ar fi tot din judetul Timis, insa procedurile de identificare a cadavrelor nu au fost inca finalizate, in conditiile in care majoritatea victimelor au fost carbonizate.

Conform surselor citate, printre cele cinci persoane s-ar numara doi copii si parintii lor.

Accidentul s-a produs in jurul orei 16.40 (17.40 ora Romaniei), la kilometrul 543, in dreptul localitatii Cox, in provincia Alicante din Spania, cand un camion a intrat pe contransens, din motive necunoscute, si a lovit frontal microbuzul in care se aflau romanii. In urma impactului s-a declansat un incendiu, iar ambele vehicule au iesit de pe carosabil.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ca opt romani au murit in accident, precizand ca este posibil sa existe si o a noua victima.

Identificarea victimelor s-a realizat pe baza informatiilor oferite de rude si in urma verificarilor facute la Aeroportul din Valencia, de unde cetatenii romani urmau sa ia zborul Wizzair din data de 22 iulie 2014, de la ora 21.40, cu destinatia Romania.

Identificarea celor opt romani, care au fost carbonizati, va dura mai mult de o zi, intrucat medicii legisti vor avea nevoie de probe de ADN de la rudele victimelor, au declarat surse din cadrul Institutului de Medicina Legala.

Rudele victimelor au inceput sa vina la Institutul de Medicina Legala din Alicante pentru a oferi probe de ADN. Consulul Romaniei la Castellon si o echipa consulara se afla, de asemenea, la institut, pentru a discuta cu rudele victimelor si pentru a oferi ajutor pentru repatrierea cadavrelor.