Joi, vremea se va mentine in general instabila, cu innorari temporar accentuate. Cu precadere in cursul zilei, in nordul, centrul si estul tarii, la deal si la munte si local in celelalte regiuni se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, informeaza Mediafax.

Vor fi conditii de grindina si pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp, mai ales in zonele de munte si in Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 30 de grade, iar cele minime se vor situa intre 12 grade in estul Transilvaniei si 22 de grade pe litoral.

La Bucuresti, vremea va fi in general instabila, cerul va avea innorari si temporar va ploua si vor fi posibile descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi in jur de 27 de grade, iar cea minima de 17...18 grade.

Vineri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si se va incalzi fata de intervalul precedent, devenind calduroasa in orele amiezii in sud-estul tarii. Temperaturile maxime se vor situa intre 26 si 33 de grade, cele mai ridicate fiind in Baragan si Podisul Dobrogei.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare indeosebi in nord-est si zonele de deal si munte, unde local se vor semnala averse si descarcari electrice. In restul teritoriului doar izolat vor fi ploi de scurta durata, cu precadere dupa-amiaza. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 grade in depresiuni si 24 de grade pe litoral.