Tatal unei adolescente olandeze ucise in tragedia aviatica din Ucraina i-a adresat o scrisoare deschisa lui Vladimir Putin, in care ii detaliaza planurile de viata ale ficei sale, singurul sau copil, informeaza The Telegraph. Olandezul Hans de Borst si-a pierdut unica fiica joi, dupa ce avionul in care aceasta calatorea a fost doborat de o racheta, atribuita de occidentali separatistilor pro-rusi. Adolescenta pleca in vacanta in Malaysia alaturi de mama, fratele si tatal vitreg.

Tanara de 17 ani urma sa dea examenul de bacalaureat anul viitor si vroia sa devina inginer. Scrisoarea semnata de olandez cu "Hans de Borst - a carui viata a fost ruinata" a devenit virala pe internet.

"Domnule Putin,

Multe multumiri liderilor separatisti care mi-au ucis unicul si dragul meu copil, Elsemiek. Elsemiek trebuia sa dea anul viitor examenul de bacalaureat alaturi de cele mai bune prietene ale ei Julia si Marina. Elsemiek invata bine la scoala. Voia ca dupa liceu sa mearga la TU Delft sa studieze ingineria si de abia astepta sa intre la facultate. Acum nu mai exista! Avionul in care era a fost doborat intr-o tara straina, unde se desfasoara un razboi. Domnilor numiti mai sus, sper ca sunteti mandri ca ati inclus-o si pe ea in razboiul vostru -pe ea si viata ei scurta. Sper ca va puteti uita in oglinda dupa ce ati facut!

Cu sinceritate,

Tatal lui Elsemiek, Hans de Borst, a carui viata este ruinata de tine", a scris tatal indurerat.

298 de persoane au murit joi in zborul MH17, care zbura din Amsterdam cartre Kuala Lumpur, dupa ce avionul a fost doborat de o racheta, atribuita de occidentali separatistilor pro-rusi. Din cele 298 de persoane, 193 erau cetateni olandezi.