Elevii claselor I si a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv in format electronic, pentru realizarea carora au fost primite 16-17 oferte, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

"M-am uitat pe o lista. Pentru manualele de clasa I, cred ca sunt aproximativ 10 ofertanti, iar pentru manualele de clasa a II-a cred ca am vazut sase-sapte ofertanti", a declarat ministrul, care a precizat ca miercuri a fost termenul limita pentru depunerea ofertelor de realizare a manualelor.

Pricopie a dat totodata asigurari ca este timp pentru ca manulalele sa fie gata la inceputul noului an scolar.

"Evident ca la 15 septembrie vom avea carti pentru clasa I si clasa a II-a. Si cu varianta electronica", a subliniat el.

Ministrul Educatiei a precizat ca joi incepe procesul de evaluare a ofertelor.

Manualele in format electronic reprezinta o premiera in invatamantul romanesc.

Procesul de achizitie a manualelor scolare noi pentru clasele I si a II-a, destinate anului scolar 2014 - 2015, a fost lansata la 8 martie de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Federatia Editorilor din Romania si SC Grand Media Print SRL au depus, in 30 aprilie, contestatii la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), care vizau documentatia privind procedura de atribuire a manualelor realizata de Centrul National de Evaluare si Examinare din cadrul ministerului.

Contestatiile au fost respinse, decizia CNSC fiind contestata de Federatia Editorilor din Romania si SC Grand Media Print SRL la Curtea de Apel Bucuresti.

In 2 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv, ca nefondate, plangerile impotriva deciziei CNSC privind documentatia de atribuire a manualelor.

MEN subliniaza ca continua procesul de modernizare a programelor scolare si a continuturilor educationale, prin introducerea manualelor digitale, incepand cu noul an scolar, iar asta "in pofida tuturor piedicilor venite din partea unor editori".