Adeverintele care atesta promovarea Bacalaureatului de catre absolventii de clasa a XII-a au o valabilitate de 12 luni atat in tara cat si in strainatate, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN) intr-un comunicat transmis duminica, citat de Agerpres. Institutia precizeaza ca adeverintele pot fi ridicate incepand din data de 14 iulie, ora 8.00, de la sediul unitatilor de invatamant.

"Adeverintele pot fi utilizate atat in tara, cat si in strainatate, pentru inscrierea in institutiile de invatamant superior, fara riscul de a fi respinse. Toate universitatile din Romania au luat act de aceasta situatie, iar Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinta emis de inspectoratele scolare romanesti catre baza de date a retelei internationale ERIC - NARIC", se arata in comunicat.

Potrivit aceleiasi surse, prin intermediul retelei mentionate se comunica toate informatiile in materie de recunoastere si echivalare a documentelor oficiale emise de institutiile statelor si de alte institutii de invatamant.

Decizia privind emiterea acestor adeverinte a fost reiterata duminica, 13 iulie, de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, in cadrul videoconferintei desfasurate la sediul MEN. La videoconferinta au participat reprezentantii inspectoratelor scolare judetene, reprezentantii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Romania si reprezentantii Consiliului Elevilor, mai precizeaza comunicat MEN.