Tribunalul Bucuresti se va pronunta, joi, in legatura cu contestatia omului de afaceri, Dan Voiculescu, la masura controlului judiciar dispusa de DNA in dosarul in care este acuzat de santaj. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus saptamana trecuta punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Dan Voiculescu si il acuza ca ar fi constrans trei oameni de afaceri sa incheie contracte de publicitate cu trustul sau de presa, sub amenintarea ca ar putea deveni subiecte ale unor campanii de discreditare.

Sub aceasta amenintare, sustin anchetatorii, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Dan Voiculescu suma totala de 900.000 de euro, sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia.

DNA mai sustine ca un al doilea om de afaceri, denuntator la randul sau, "desi s-a simtit direct si puternic amenintat, a refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, asa incat, trustul controlat de inculpat a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei acestui om de afaceri".

Nicolae Palfi si Octavian Cretu, actionari la Romaqua, ar fi - potrivit unor surse judiciare - doi dintre oamenii de afaceri santajati de Dan Voiculescu, prin amenintari cu campanii de discreditare in presa daca nu incheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.

Potrivit unor surse judiciare citate de "Gandul", omul de afaceri Nelu Iordache ar fi de asemenea unul dintre denuntatorii din dosarul in care Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciar.

Dan Voiculescu respige acuzaţiile şi a precizat ca il cunoaşte pe unul singur dintre denuntatori cu care a vorbit o singură data, in urma cu 20 de ani.