Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au decis sa claseze dosarul in care primarul Sectorului 3, Robert Negoita, l-a acuzat de santaj pe deputatul Sebastian Ghita, au declarat marti, pentru Mediafax, surse din Parchetul de pe langa Inalta Curte. Sebastian Ghita a confirmat pentru HotNews.ro ca dosarul a fost clasat.

Robert Negoita si Sebastian GhitaFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

"S-au vehiculat informatii conform carora domnul Negoita si-ar fi retras plangerea si, de aceea, dosarul a fosat clasat. Se pare insa ca el nu si-a retras plangerea penala, motivele pentru care dosarul a fost clasat fiind altele", au mai spus sursele citate.

HotNews.ro a scris, la sfarsitul lunii iunie, ca dosarul se indreapta spre clasare, dupa ce surse din Parchetul General au declarat ca Negoita nu si-a retras plangerea, dar ca la audieri n-a mai sustinut acuzatiile ci a incercat sa le relativizeze.

Ziarista Sorina Matei se intreba marti, pe blogul ei, "Cum a ajuns Ghita "cartoful fierbinte" al DNA si al Parchetului General.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a depus in 13 mai, la Parchetul instantei supreme, o plangere penala impotriva deputatului Sebastian Ghita, dupa ce acesta l-ar fi amenintat cu moartea la telefon, edilul neoferind, la iesirea de la parchet, lamuriri despre posibilele motive ale gestului demnitarului.

"Aici am o plangere penala impotriva numitului Sebastian Ghita, deputat, care acum o saptamana m-a sunat si m-a amenintat la telefon intr-un mod josnic si rusinos. M-a amenintat inclusiv cu moartea, adica o chestiune, in opinia mea, foarte grava si, din aceasta perspectiva, cred ca este de datoria mea sa dam un semnal in aceasta tara ca cu astfel de securisme si cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare pacat ca un deputat in Romania, in Europa, ameninta cu moartea un primar de sector", declara atunci Negoita.

Intrebat cum au sunat amenintarile, in special cele cu moartea, Negoita a raspuns: "Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mana mea, o sa te termin. Mori de mana mea, nu o sa te las'. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus".

Robert Negoita mai spunea, intrebat daca a inregistrat convorbirea telefonica in care a fost amenintat: "Nu fac asa ceva, nu sunt securist", el precizand, in acelasi context, ca stie ca institutii abilitate ale statului inregistreaza convorbiri telefonice.

Primarul a mai aratat ca nu era in relatii de prietenie sau de afaceri cu Sebastian Ghita.

Deputatul PSD Sebastian Ghita a negat toate acuzatiile.

Referitor la aceste neintelegeri intre Negoita si Ghita, premierul Victor Ponta a increcat, in 3 iulie, sa detensioneze situatia si a glumit: "O sa-i chem la emisiunea ￯Iarta-ma￯! ", iar atunci cand i s-a atras atentia ca nu mai exista aceasta emisiune a replicat "Nu-i nimic, o facem noi!".

Premierul a lasat ulterior gluma deoparte si a incheiat subiectul prin apelul la solidaritatea de partid de care membrii PSD trebuie sa dea dovada in perspectiva alegerilor prezidentiale.

"Dincolo de acest lucru, pot sa va spun ca la intalnirea de la Orastie si cei mai tineri, din generatia mea, si cei mai putin tineri si mai experimentati au inteles ca avem un obiectiv fudamental comun si ca nimic nu-i mai impiortant decat acel obiectiv. Ori, din punctul asta de vedere, o sa vedeti, cum de altfel ati vazut de multe ori in ultimii ani, un PSD extrem de solidar si de disciplinat si asta e una din armele noastre principale", spunea Ponta.

Robert Negoita si Sebastian Ghita sunt colegi de partid - PSD, unde primul este vicepresedinte, iar al doilea, deputat de Prahova.

Tot in luna mai, Sebastian Ghita a fost reclamat si la DNA, de fostul director general AMPOSDRU Carmen Rosu, care il acuza ca a santajat-o pentru ca firmele acestuia sa castige anumite contracte finantate din fonduri europene.

"A facut presiuni si cand am fost la POSDRU, si la POSCCE, si la Ministerul Fondurilor Europene. Peste tot. Santajul continua. Sunt oameni care vor incepe sa vorbeasca. Eu doar am inceput", declara atunci Carmen Rosu.