Coordonatorul de proiect al ASPA Razvan Bancescu ar fi provocat, luni noapte, un accident rutier in urma caruia au fost ranite doua persoane, printre care si un copil, iar ulterior a fost implicat intr-un scandal cu mai multi membri ai unor ONG-uri de protectie a animalelor, anunta agentia Mediafax.

Razvan BancescuFoto: Captura YouTube

Potrivit unor oficiali din Politia Capitalei, coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) Razvan Bancescu, aflat la volanul unui Volkswagen Golf 5, mergea pe Splaiul Independentei, dinspre strada Virtutii spre Grozavesti, iar la un moment dat a intrat de pe banda unu pe banda doi si s-a ciocnit cu un autoturism Toyota Yaris, condus de o femeie, reprezentanta unui ONG pentru protectia animalelor.

In urma accidentului, un barbat aflat in dreapta femeii si o fata in varsta de 11 ani au fost raniti usor.

La scurt timp dupa accident a izbucnit un scandal. In jurul orelor 23.50, o persoana a sunat la 112 si a anuntat ca in apropiere de Primaria Capitalei are loc un scandal in care sunt implicati mai multi membri ai unor ONG.

La fata locului, unde se aflau aproximativ 50 de persoane, au ajuns politistii Sectiei 20, precum si un echipaj de la Brigada Rutiera a Capitalei, in conditiile in care avusese loc si un accident rutier.

In presa au fost difuzate imagini in care Razvan Bancescu loveste un barbat, apoi scandalul continua cu o bataie intre acesta si mai multe persoane.

In urma accidentului rutier pe care l-a provocat, pe numele lui Bancescu a fost deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

"In acest caz a fost intocmit un dosar de cercetare pentru vatamare corporala din culpa. Conducatorii auto au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Toate aspectele care privesc acest caz sunt continuate la Brigada Rutiera, iar activitatea de cercetare penala va fi supravegheata si coordonata de catre procurorul de caz, urmand sa se dea o solutie legala dupa definitivarea cercetarilor", a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau.

Potrivit unor surse din Politie, luni, in jurul orei 21.00, intre un echipaj de hingheri si membri ai unor ONG-uri de protectie a animalelor ar fi izbucnit un conflict, pe Soseaua Oltenitei, in Sectorul 4 al Capitalei.

Politistii Sectiei 26 care au mers la fata locului au amendat cu 500 de lei un membru al unui ONG de protectie a animalelor.

Ulterior a avut loc accidentul in care a fost implicat Razvan Bancescu, in masina lovita de acesta fiind barbatul care fusese anterior amendat, o alta membra a unui ONG de protectie a animalelor si fata de 11 ani.

Sursele citate au precizat ca accidentul s-ar fi produs dupa o sicanare in trafic, iar ulterior Bancescu si barbatul aflat in autoturismul Toyota s-au luat la bataie.

Politistii de la Sectia 20 l-au amendat cu 200 de lei pe Bancescu. De asemenea, barbatul care fusese amendat cu 500 de lei a mai primit o amenda de 200 de lei. Cu aceeasi suma a fost amendata si femeia aflata in autoturismul Toyota.

Sanctiunile au fost date pentru provocare si participare la scandal in locuri publice, au mai spus sursele din Politie.

Bancescu: Am depus plangere pentru vatamare corporala si distrugerea masinii

Razvan Bancescu a declarat marti ca a depus plangere pentru vatamare corporala si pentru distrugerea masinii, dupa incidentul care a avut loc luni noapte, precizand ca a fost scuipat si lovit la un picior, dupa care a reactionat pentru a se apara.

"Am plecat cu greu in interventia planificata pentru Sectorul 6, din sediul de pe Soseaua Oltenitei din Sectorul 4 al Capitalei. Masinile cu echipele de hingheri au putut pleca numai dupa ce au sosit la fata locului echipele de interventie rapida", a declarat marti coordonatorul de proiect ASPA.

Razvan Bancescu a precizat ca echipele de hingheri s-au regrupat apoi in fata sediului Primariei Capitalei, de pe Splaiul Independentei, iar la plecarea intr-o alta cursa, in fata unui semafor, masina sa a fost lovita de un alt autoturism, in partea stanga din spate.

"Am fost lovit intentionat din spate, in partea stanga. Am sunat la 112, am anuntat incidentul. Este vorba de aceeasi masina care a blocat iesirea masinii personale si sambata, si duminica, la iesirea din sediul de pe Oltenitei. Altercatia a avut loc in timpul cercetarilor pentru accidentul rutier. Eu le-am facut semn celor coborati din masina aflata in spatele masinii mele sa se dea mai in spate, moment in care am fost scuipat si lovit la picior. Am reactionat pentru a ma apara", a spus Razvan Bancescu.

In ultima perioada au avut loc mai multe incidente intre hingheri si membri ai unor ONG-uri de protectie a animalelor.

Membrii ONG-urilor sustin ca hingherii nu ar mai trebui sa ridice cainii fara stapan de pe strazi, intrucat exista o decizie a instantei care suspenda actul normativ in baza caruia puteau ridica animalele.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 20 iunie, suspendarea executarii normelor de aplicare a Legii privind gestionarea cainilor fara stapan, pana la pronuntarea unei decizii definitive asupra unei cereri de anulare a actului normativ.

Potrivit legii adoptate anul trecut, cainii fara stapan din adaposturile publice pot fi eutanasiati, prin decizie a autoritatii locale, daca nu sunt revendicati sau adoptati, dupa un termen de 14 zile lucratoare.