"Minte!", a declarat Adrian Sarbu ca raspuns la afirmatia facuta luni seara, la B1 TV, de premierul Victor Ponta, transmite Mediafax.

Premierul Victor Ponta a sustinut luni ca Adrian Sirbu, care detine agentia de presa Mediafax si cotidianul online Gandul, a venit la el in birou pentru a-l intreba daca poate opri niste controale ale Fiscului asupra firmelor sale. Acesta ar fi motivul, potrivit lui Ponta, pentru care se insista asupra subiectului legat de un presupus trafic de influenta in biroul sau, in dosarul baronului PSD Adrian Duicu.

"Singurul care a fost (la mine in birou) a fost dl (Adrian) Sirbu, care mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc. I-am spus ca nu pot", a spus Ponta, invitat la postul de televiziune B1 TV, unde a fost intrebat cum comenteaza pasajul din referatul procurorilor DNA legat de un presupus trafic de influenta in biroul sau: "Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre (seful Politiei Romane - n.red)la Guvern. La solicitarea primului ministru, Toba s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu Duicu care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord".

Victor Ponta considera ca acesta este motivul pentru care agentia Mediafax si cotidianul Gandul, pe care le-a mai atacat in trecut, scriu pe marginea acestui subiect.

"Ca sa intelegeti de ce se insista", a subliniat Ponta, precizand ca din punctul sau de vedere nu exista "moguli" buni sau rai, ci doar patroni de presa care isi platesc taxele sau nu.

"Stilul asta practicat multi ani, vrei sa iti platesc taxe, ia sa vezi ca te cert un pic in trust, ia mai lasa-ma cu ANAF si incep sa te laud ... Eu un lucru pe care nu l-am acceptat si nu il accept", a sustinut primul ministru.

In ceea ce priveste cazul Duicu, Victor Ponta a precizat ca Petre Toba s-a prezentat la DNA unde a declarat "sub imperiul legii" ca nu a existat o chemare a sa la guvern de catre primul ministru, ci doar "o declaratie la telefon a dl Duicu care putea sa spuna sunt la Ponta sau sunt la Traian Basescu" in birou.