Patronul de club din Centrul Vechi gasit carbonizat ar fi fost ucis dupa ce a incercat sa il insele pe asociatul sau cu peste 120.000 de euro, bani pe care acesta ii investise intr-o afacere cu terenuri din Pipera, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, barbatul ucis, Nicu Stanciu, a inchiriat spatiul de pe strada Gabroveni, fara drept de subinchiriere, de la o persoana care, la randul ei, il primise in concesiune de la administratia locala. Pentru ca nu avea dreptul sa subinchirieze spatiul si nici nu avea bani sa investeasca, Stanciu a inceput sa-si caute un asociat. Asa a ajuns, in februarie, la Vasile Vaduva, pe care il cunostea de multi ani, in conditiile in care acesta fusese managerul unui club din zona Pietei Amzei, care functioneaza intr-un spatiu detinut de Nicu Stanciu.

La un moment dat, in 2008, cei doi au fost si asociati intr-o afacere cu terenuri, in Pipera, in urma careia Stanciu ar fi ramas dator la Vaduva cu 120.000 de euro.

La vremea respectiva, Stanciu i-ar fi spus lui Vaduva sa incaseze mai multe chirii de la club, in valoare lunara de 3.500 de euro pe luna, insa, pana la urma, acesta nu ar fi reusit sa incaseze niciun ban.

In ciuda relatiilor tensionate, Nicu Stanciu i-a aratat lui Vaduva spatiul din Centrul Vechi si i-a propus o asociere. Conform intelegerii, el urma sa puna la dispozitie spatiul, iar Vaduva sa investeasca 25.000 de euro in reamenajare. O parte din banii investiti urmau sa fie restituiti de Stanciu in momentul in care acesta ar fi primit 40.000 de euro, pe care urma sa-i incaseze in urma unei executari judecatoresti, de la o firma de imbracaminte.

Fara sa semneze niciun document, Vaduva i-ar fi dat lui Stanciu diferite sume de bani, cele mai multe cuprinse intre 3.000 si 5.000 de euro, pe care barbatul ar fi trebuit sa le investeasca in reamenajare. Cu toate acestea, lucrarile nu avansau deloc, iar intre cei doi asociati au inceput sa apara primele neintelegeri.

Conform anchetatorilor, Vasile Vaduva insista pe langa Nicu Stanciu sa grabeasca renovarea, in conditiile in care vara era din ce in ce mai aproape, iar terasa nu era gata.

In aceste conditii, Vaduva i-a propus lui Nicu Stanciu sa mai aduca un investitor in afacere, Mihai Dragomir. Acesta din urma a inceput, la randul sau, sa-i dea lui Stanciu, tot pentru renovare, diferite sume de bani. Lucrarile, insa, avansau la fel de greoi.

Pentru ca au vazut ca, in ciuda banilor cheltuiti, restaurantul nu va fi gata pana la venirea verii, Vasile Vaduva si Mihai Dragomir i-au spus lui Stanciu ca sunt dispusi sa plateasca ei 15.000 de euro unei firme de constructii.

Nicu Stanciu s-a opus si le-a cerut acestora alti 5.000 de euro.

Vasile Vaduva si-ar fi dat seama ca este victima unei inselaciuni si l-ar fi anuntat pe Stanciu ca este dispus sa renunte la sumele investite in locatia din Centrul Vechi, daca isi primeste inapoi cei 120.000 de euro pierduti in 2008. In acest sens, i-a cerut lui Nicu Stanciu sa semneze un document prin care sa recunoasca datoria.

Stanciu a fost de acord sa semneze actul, insa Vasile Vaduva a aflat, de la un avocat, ca inscrisul respectiv, prin modul in care fusese intocmit, era lipsit de valoare.

In aceste conditii, l-a anuntat pe Stanciu ca actul trebuie refacut.

In ziua crimei, cei doi s-au intalnit la terasa restaurantului, iar Nicu Stanciu a luat hartia si a plecat sa o modifice. Dupa ce a revenit, Vaduva a costatat ca acesta a facut mai multe greseli si l-a pus sa rescrie declaratia. Dupa aproximativ doua ore, acesta s-a intors, insa documentul continea alte greseli.

Furios, Vasile Vaduva i-a spus atunci lui Stanciu sa intre cu el in imobil, pentru a nu se certa fata de personalul terasei. Inauntru, Nicu Stanciu l-a anuntat ca, daca doreste sa faca actele asa cum vrea el, atunci trebuie sa-i mai dea 3.000 de euro.

Acela a fost momentul, spun achetatorii, cand Vaduva a pus mana pe un ciocan aflat in apropiere si l-a lovit in cap, de mai multe ori, pe asociatul sau.

Procurorii criminalisti de la Parchetul Tribunalului Bucuresti au dispus, in 4 iulie, punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Vasile Vaduva, pentru omor. Ulterior, cercetarile au fost extinse, Vaduva fiind cercetat si pentru distrugere prin incediere si profanare de cadavre, s-a aratat intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Anchetatorii au prezentat modul in care Vasile Vaduva l-ar fi ucis pe Nicusor Stanciu, asociatul sau de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

"Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, pe fondul unui conflict spontan, la data de 13.06.2014, in jurul orelor 15:00, in timp ce se afla in imobilul situat pe str. Gabroveni nr. 16, inculpatul Vaduva Vasile l-a lovit in mod repetat, cu o intensitate deosebita, cu un ciocan, pe asociatul sau, victima S.N., la nivelul capului, provocand in acest mod decesul acestuia. In zilele urmatoare comiterii faptei, inculpatul a acoperit cadavrul cu un material textil si l-a introdus intr-un sac din plastic, iar apoi l-a ascuns sub podeaua din lemn, intr-o camera de la etajul imobilului, la baza unui stalp de rezistenta. Ulterior, in noaptea de 17/18.06.2014, intrucat cadavrul intrase in stare de putrefactie si exista pericolul sa fie gasit de alte persoane, Vaduva Vasile a incendiat imobilul turnand substante inflamabile peste cadavru", arata procurorii.

Tribunalul Bucuresti a admis propunerea de arestare preventiva a lui Vasile Vaduva pe o durata de 30 de zile. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.