Dan Voiculescu a sustinut, duminica dupa-amiaza, o conferinta de presa in care a sustinut ca "Stiind ca nu am facut nimic, stiind ca nu sunt cu nimic vinovat, stiu ca in toate aceste dosare nu exista nicio proba materiala directa sau indirecta impotiva mea, am pornit intr-o analiza retrospectiva sa inteleg ce se intampla." Voiculescu a afirmat ca "Concluzia mea este urmatoarea: dupa ce Antena 3 a difuzat probele care au stat probabil la baza arestarii fratele presedintelui, a pornit o avalansa de atacuri nefondate, care nu sunt bazate pe nimic concret". "Imi doresc ca Romania sa devina un stat de drept autentic, in care fiecare cetatean sa fie aparat de procurori si de judecatori", a mai spus fondatorul tustului Intact si al Partidului Conservator.

Dan VoiculescuFoto: AGERPRES

Voiculescu a refuzat, la finalul conferintei de presa, sa raspunda la intrebarile jurnalistilor prezenti. Inainte de a parasi conferinta de presa, Voiculescu le-a spus celor prezenti ca nu raspunde decat la intrebari politice: "Politic, ceva politic", a spus el, dupa care a parasit sala de la sediul Grivco care a gazduit conferinta de presa, lasandu-i pe jurista Mihaela Radulescu si pe avocatul Gheorghita Mateut sa raspunda intrebarilor presei.

Declaratiile lui Dan Voiculescu:

Sa evitam situatii ca cele de zilele trecute cand alergati dupa masina, bateati in geam.

Mie imi plac jurnalistii, dar asa cum eu ii respect, le cer sa ma respecte si ei pe mine.

Asta ar fi rugamintea in viitor.

Ca probabil ne intalnim si maine, ne intalnim si poimanie.

Ca eu sunt acum actorul principal.

sa fim civilizati, va rog fumos.

Am pus bazele primului ONG care va avea ca obiect de activitate descoperirea si scoaterea la iveala a tuturor activitatilor lui Traian Basescu din 1989 pana cand este presedintele Romaniei. Va aduce la iveala toate activitatile lu Basescu Traian de dupa 1989.

Am discutii foarte avansate cu profesori renumiti din Dreptul penal, un manual format numai din studii de caz, cu cazurile cele mai aberante din justitia romana din ultima perioada, inclusiv cele de la CEDO.

N-am crezut sa mai traiesc vreodata in viata astfel de sentimente. Daca ai un prieten jurist si vrei sa il recomanzi sa il angajezi undeva, e trafic de influenta.

Sunt unul dintre cei mai mari doritori si urmaritori ai unui stat de drept autentic.

Stiind ca nu am facut nimic, stiind ca nu sunt cu nimic vinovat, stiu ca in toate aceste dosare nu exista nicio proba materiala directa sau indirecta impotiva mea, am pornit intr-o analiza retrospectiva sa inteleg ce se intampla

Concluzia mea este urmatoarea: dupa ce Antena 3 a difuzat probele care au stat probabil la baza arestarii fratele presedintelui, a pornit o avalansa de atacuri nefondate, care nu sunt bazate pe nimic concret.

Imi doresc ca Romania sa devina un stat de drept autentic, in care fiecare cetatean sa fie aparat de procurori si de judecatori.

As vrea sa transmit publicului Antena 3, acestor oameni minunanti, ca nu exista niciun fel de motiv sa se rusineze.

Am ramas consecvent acestei dispute politice majore cu Basescu Traian

Din 2004 nu am mai avut nimic de-a face cu activitatea comerciala (a trustului Intact - n.red.).

Ca fondator de presa, eu patron nu mai sunt. Acuma sunt fetele mele. Jurnalistii, asa cum sunt ei, sunt o categorie foarte vulnerabila, adica impotriva lor se fac procese, abuzuri... Ar trebui sa aiba un sindicat puternic, fiecare e pe interesul lui.

Din pacate noua romanilor nu ne plac oamenii puternici, daca ar putea cineva sa ia gatul tuturor oamenilor puternici ar face-o fara tagada.