Directorul general al postului de televiziune B1 TV, Sorin Oancea, i-a raspuns fostului sau patron de la Intact, Dan Voiculescu, dupa ce acesta a lansat sambata cateva atacuri publice la adresa sa. Voiculescu l-a comparat pe fostul sau angajat cu un "copil de doi ani" si a afirmat despre acesta ca a venit "in slapi si cu o punga de 1 leu". Intr-o declaratie pentru Reporter Virtual, Oancea sustine ca "tinicheaua de Voiculescu" nu are caderea sa-l ironizeze cu expresii de genul "a venit la noi in slapi si cu punga de un leu".

"Tinicheaua asta de Voiculescu - pentru ca asa era poreclit cand lucram eu acolo - lasa impresia ca mi-ar fi dat ceva de pomana. Nu mi-a dat nimic de pomana", a comentat Sorin Oancea, care a facut un scurt istoric al colaborarii sale cu trustul Intact:

"Am inceput sa lucrez cu Voiculescu in anul 1992, cand eram inca student la Facultatea de Jurnalism din Bucuresti. Probabil ca in slapi si cu punga de un leu in mana, dar asta nu e ceva de care sa ma rusinez. I-am construit incepand cu anul 1997 Antena 1, pe care am condus-o pana in anul 2004, ajungand sa bata Pro TV patru zile din sapte. Au fost anii de glorie ai Antenei 1, dupa care am plecat sa fac Antena 3, pe care am lansat-o in 2005, devenind si actionar, cum sunt de altfel si in prezent. Am fost actionar si la Radio ZU, de unde am fost scos printr-o AGA abuziva pentru care ne judecam si acum. Ce vreau sa spun este ca o parte din banii munciti si castigati la Antena 1 i-am investit alaturi de Voiculescu, un om in care am crezut pana am inteles ca el vrea un instrument politic, in timp ce eu voiam un produs media", a subliniat Sorin Oancea.

El a tinut sa clarifice si episodul plecarii sale de la Intact, pe care Voiculescu o catalogase drept "rusinoasa", sustinand ca Oancea l-ar fi anuntat "pe fax sau pe mail": "De la Antena 3 am plecat fortat practic de tinicheaua de Voiculescu (foto) si nu intr-un mod rusinos cum spune el. Am plecat pentru ca el voia ceva, iar eu altceva. Apoi ne-am despartit, ce era sa fac? El era majoritar, nu eu. Iar faptul ca l-as fi anuntat de demisie prin mail sau prin fax, este iar o minciuna. I-am spus-o fata in fata, intr-o discutie in trei, la care mai participa si Camelia Voiculescu. El nu ma credea ca plec si atunci i-am spus "Verificati la Registratura, ca am depus-o si la acolo"; eram director nu puteam sa ma joc cu demisia. Dar de aflat, prima data a aflat de la mine", a punctat Oancea.

"Am muncit 18 ani la Voiculescu si i-am construit cele trei produse media care au functionat - Antena1, Antena 3 si Radio ZU. Toate celelalte sunt praf si pulbere: Jurnalul National in insolventa, Saptamana Financiara in faliment, GSP TV in faliment, Euforia inexistenta, la fel ca si Antena 2, construita de Gadea, ceea ce lumea uita. Deci oi fi venit eu in slapi si cu punga de un leu, dar am muncit si i-am adus profit. Nu mi-a dat nimic de pomana, i-am construit ce altii n-au reusit. Sa nu uitam ca in anii 90 el incerca sa faca bani la Antena 1 vanzand antene prin piete si difuzand filme piratate. Ani de zile a trebuit sa negociez apoi cu marile case de productie pentru a avea dreptul sa difuzam filme, dupa acele acuzatii de piraterie. Iar acele negocieri le-am dus eu, nu el. El n-a inteles niciodata ce inseamna business-ul asta", a mai declarat directorul B1 TV.

El a facut cateva precizari si in legatura cu noul dosar al lui Dan Voiculescu de la DNA, in care patronul Intact, acuzat de santaj, sustine ca ar aparea si numele lui Oancea. Seful B1 TV sustine ca nu are nici o legatura cu acuzatiile care i se aduc lui Voiculescu, precizand ca nu el se ocupa de vanzarile de publicitate ale Antenei 3:

"In privinta a ce insinueaza el, cu dosarul pe care il are, vreau sa afirm clar ca nu mi s-a solicitat de catre nici o institutie a statului - nici DNA si nici altceva - nici o declaratie legata de el sau de trustul Intact. Pe de alta parte, cred ca daca cineva ar fi considerat ca eu l-am santajat cum sustine Voiculescu, probabil ca m-ar fi chemat procurorii. Dar pana acum nu s-a intamplat asta. Ce spune tinicheaua de Voiculescu... A luat-o razna si bate campii intr-un mod total dizgratios", a punctat Sorin Oancea.

"Chiar si cand eu eram director la Antena 3, coordonatorul vanzarilor de publicitate era fostul ginere al lui Voiculescu, Radu Tanasescu, fostul sot al Cameliei Voiculescu. Iar de vanzarile de publicitate nu ma ocupam eu, ci acel departament", a mentionat actualul sef al B1 TV. "Eu n-am vrut sa spun toate astea pana acum, deoarece nu sunt turnator ca el si am crezut ca pot exista si despartiri civilizate. Se pare insa ca nu se poate", a incheiat Sorin Oancea.