Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca mesajele transmise de Statele Unite cu privire la combaterea coruptiei si importanta statului de drept in Romania sunt "rezonabile si binevenite", relateaza Agerpres.

"Mesajele pe care Administratia SUA si reprezentantii lor de aici le-au transmis intotdeauna societatii romanesti cu privire la importanta statului de drept, a transparentei, a combaterii coruptiei, cred ca aceste mesaje sunt rezonabile si binevenite pentru ca este interesul principal al Romaniei sa fie o societate transparenta si un stat de drept. Sunt foarte bucuros sa vad ca vicepresedintele Biden si alti inalti reprezentanti ai Administratiei SUA si reprezentantii Ambasadei SUA au mentionat progresele din toate aceste zone si cred ca putem urma acest tren pozitiv si aceasta cale pozitiva", a spus Ponta, in discursul pe care l-a sustinut la receptia oferita de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independentei.

El i-a transmis insarcinatului cu afaceri al Statelor Unite la Bucuresti, Duane Butcher, ca stie ca i se va incheia in curand mandatul si ca ii va lipsi.

Romania a inregistrat progrese extraordinare in lupta impotriva coruptiei, in asigurarea existentei unor institutii independente si crearea unei societati in care toti cetatenii sunt egali in fata legii, a declarat, joi, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, Duane Butcher, la receptia de la Ambasada SUA.

El a adaugat ca Romania ar trebui sa fie mandra de ceea ce a realizat in cei 25 de ani de la Revolutie, desi mai exista provocari care trebuie depasite.