Avocatul lui Dan Voiculescu cere Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea procesului in care se judeca dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), informeaza Realitatea TV.

Dan VoiculescuFoto:

Avocatii vor sa mute procesul la alta instanta si au depus o cerere in acest sens la ICCJ.

Solicitarea vine dupa ce la ultimul termen al procesului din 1 iulie avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea presedintelui noului complet de judecata, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o ca este partinitoare si au incercat de doua ori sa o recuze. "V-ati dovedit partinitoare. Se simte din ceea ce faceti. Ati calcat in picioare drepturile procesuale ale partilor. Nu va luati dusa de val", i-a spus atunci unul dintre avocati judecatoarei Camelia Bogdan, potrivit Agerpres.

Marti, Curtea de Apel Bucuresti, cu un nou complet de judecata, a stabilit pentru luni 7 iulie urmatorul termen.

Procesul a fost amanat pe 10 iunie pentru ca doi dintre inculpati, Popa Corneliu si Petre Alexandru, nu au avut avocati, astfel incat la termenul urmator ei vor fi reprezentati de aparatori din oficiu.

La iesirea de la Curtea de Apel dupa termenul din 1 iulie, Dan Voiculescu nu a facut prea multe comentarii. Intrebat de ziaristi cum merge procesul, acesta a raspuns: "E bine, e bine, e foarte bine".

Presa s-a aratat interesata si daca fiicele sale se vor prezenta pentru a contesta decizia privind sechestrul, dar fostul patron al Antenelor a precizat ca "or sa vina avocatii".

Dan Voiculescu pare insa sa aiba o parere foarte buna despre cei doi noi judecatori care vor pronunta sentinta in dosarul sau: "Sunt foarte buni", a spus el, inainte de a se urca in masina sa.

Dosarul este judecat de un nou complet de magistrati, format din judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea. Acestia au promovat de curand la Curtea de Apel Bucuresti de la Tribunalul Bucuresti, urmand ca primul lor dosar sa fie cel privind ICA.

Avocatul Gheorghita Mateut s-a aratat nedumerit de termenul fixat pentru urmatorul termen, de 7 zile, argumentad ca astfel de termene se acorda, potrivit noului cod, doar in cauzele urgente, cand este vorba despre arestati preventiv sau minori.

"Eu sper inca intr-o impartialitate a instantei", a spus Mateut, care s-a declarat "optimist" in continuare.

El a afirmat insa ca instanta a respins "absolut tot, tot ce se putea, si cererile care nu au fost formulate" si le-a recomandat ziaristilor sa compare masurile dispuse de judecatori si procedura folosita cu cea preavazuta de lege. "Veti constata diferentele", a continuat avocatul, adaugand ca un proces echitabil "presupune ca orice masura pe care o dispune o instanta sa fie pusa in prealabil in discutia procurorului si a partilor".