Jurnalistul Christian Sabbagh, prezentatorul Stirilor Kanal D, a declarat miercuri ca fiul lui Bercea Mondial a vrut sa difuzeze initial la Kanal D celebrele imagini cu Mircea Basescu inregistrate cu camera ascunsa. Dupa ce Kanal D nu au preluat imaginile in care fratele presedintelui vorbeste cu fiul lui Bercea Mondial despre bani primiti pentru a-l elibera din inchisoare pe interlop, acestea au fost difuzate de Antena 3.

Christian SabbaghFoto: Kanal D

Christian Sabbagh a declarat pentru Evenimentul Zilei ca fiul lui Bercea Mondial i-a spus ca "are niște înregistrări pentru un caz grav, cu persoane sus-puse. Nu mi le-a arătat, nu a pronunțat niciun nume. Nici nu am dat mare importanță fiindcă nu mă interesa ce spune acel individ. Postul nostru nu face niciun fel de politică, nu agrează astfel de subiecte de dezvăluiri între interlopi, apoi nu prezenta niciun fel de garanție. L-am pus totuși în legătură cu o colegă reporter, dar Kanal D nu a făcut material. Nu mai știu nimic despre subiect".

Reamintim ca imaginile filmate cu camera ascunsa de fiul lui Bercea Mondial au fost difuzate in cele din urma de Antena 3 in data de 18 iunie 2014.

Cum au aparut Christian Sabbagh / Kanal D in controversa Bercea Mondial - Mircea Basescu?

Cel care l-a introdus pe ziaristul Christian Sabbagh in controversa Bercea Mondial - Mircea Basescu este Marian Capatana, arestat si el preventiv alaturi de Mircea Basescu si acuzat de DNA de trafic de influenta.

Intr-o declaratie data in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti pe 27 iunie, Marian Capatana ar fi declarat, potrivit unui articol de miercuri din Evenimentului Zilei, ca "Florin Anghel (fiul lui Bercea Mondial mi-a spus că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un million de euro din care voia să-mi dea mie acești 200.000 de euro. Mi-a spus că a fost contactat prin C.S. și prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, în condițiile în care acceptă suma de 200.000 de euro numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu.

Ziaristii de la EvZ nu au publicat in prima faza numele intreg al persoanei desemnate prin initialele C.S., dar Christian Sabbagh a reactionat miercuri pe Facebook. El a scris, referitor la cele declarate de Marian Capatana, ca "Este o minciuna ordinara, nu inteleg care sunt jocurile acestui individ si nici de ce numele meu este atras in acest scandal. Imi rezerv dreptul de a-l actiona in instanta pe acest domn, care, in momentul de fata, are statut de inculpat, dar si pe toti cei care fac sau vor face orice speculatii, folosind numele meu !"

Tot miercuri, Sabbagh a revenit cu declaratii in Evenimentul Zilei, unde a explicat cum a ajuns familia lui Bercea Mondial la el cu filmuletele compromitatoare si de ce Kanal D nu le-a difuzat:

  • "Îmi amintesc că m-a sunat o avocată care apare des la televizor. Da, Mariana Ștefan. Mi-a spus avocata aceasta că fiul lui Bercea vrea să stea de vorbă cu mine. Iar într-o zi a venit la redacție fiul lui Bercea și mi-a zis că are niște înregistrări pentru un caz grav, cu persoane sus-puse. Nu mi le-a arătat, nu a pronunțat niciun nume. Nici nu am dat mare importanță fiindcă nu mă interesa ce spune acel individ. Postul nostru nu face niciun fel de politică, nu agrează astfel de subiecte de dezvăluiri între interlopi, apoi nu prezenta niciun fel de garanție. L-am pus totuși în legătură cu o colegă reporter, dar Kanal D nu a făcut material. Nu mai știu nimic despre subiect. Este clar o minciună" - Christian Sabbagh, declaratie pentru EvZ.

UPDATE 19.40: B1 a prezentat transcriptul declaratiilor date de Marian Capatana in fata judecatorilor (vezi emisiunea de aici, minutul 51.53). In aceste declaratii, Marian Capatana spune:

In martie - aprilie 2013 a venit la mine acasa Anghel Florin si a vrut sa-mi dea 200.000 euro. Mi-a spus ca a primit de la Dan Voiculescu la el in birou suma de 1.000.000 euro din care vroia sa-mi dea mie acesti 200.000 euro. Mi-a spus ca a fost contactat prin Cristian Sabbagh si prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu il mai intereseaza banii, in conditiile in care accepta suma de 200.000 euro, numai sa declare ca o parte din bani au ajuns la Traian Basescu.