Curtea Constitutionala discuta miercuri sesizarea PNL si PDL privind legea parteneriatului public-privat. Deputatul democrat-liberal Alexandru Nazare a anuntat, pe 19 iunie, ca PDL si PNL au sesizat Curtea Constitutionala in ceea ce priveste noua lege a parteneriatului public-privat initiata de Guvernul Ponta, aprobata de Parlament in forma initiala, dupa respingerea cererii de reexaminare a presedintelui.

"Legea votata de majoritatea PSD-UNPR-PC pastreaza aceleasi formulari care deschid calea unor contracte paguboase pentru statul roman de tipul Bechtel si pun pe fuga orice investitor serios. (...) Prin noua lege se introduce posibilitatea modificarii unilaterale sau rezilierii contractului de parteneriat public-privat de catre partenerul public prin invocarea de 'motive exceptionale legate de interesul national sau local'. Legea nu defineste criteriile prin care vor putea fi stabilite 'motivele exceptionale'. De asemenea, se introduce posibilitatea inlocuirii partenerului privat fara organizarea unei noi proceduri de atribuire si fara a prelua din noua Directiva europeana exact in ce cazuri se poate aplica", a afirmat Alexandru Nazare.

El a sustinut, totodata, ca prin posibilitatea modificarii si rezilierii unilaterale a contractelor de parteneriat public-privat si inlocuirea partenerilor privati fara noi proceduri de atribuire se incalca principiile egalitatii de tratament si transparentei decizionale garantate si prin Constitutia Romaniei.