Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti a deschis o ancheta in cazul unui elev a carui nota, dupa depunerea contestatiei la Evaluarea Nationala, a crescut cu 4,3 puncte.

Presedintele Comisiei de Evaluare Nationala Mehedinti, Simona Tatomir, a declarat marti, pentru Agerpres, ca lucrarea elevului la limba si literatura romana a fost notata initial cu 3,80, iar in urma reevaluarii, cu 8,10.

"Se pare ca a fost o mica greseala din partea corectorilor. O sa analizam situatia saptamana viitoare, in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar. O punem pe seama oboselii", a afirmat Tatomir.

In context, inspectorul general al ISJ Mehedinti, Mirela Pintea Enea, a precizat ca, in urma anchetei preliminare, s-a stabilit ca profesorii care au evaluat lucrarea respectiva au transcris gresit nota elevului de pe ciorna pe borderoul final.

In judetul Mehedinti, la Evaluarea Nationala, s-au depus 120 de contestatii la limba si literatura romana si 44 la matematica, in urma solutionarii acestora promovabilitatea crescand cu 0,09 procente, de la 65,89% la 65,98%. Conform situatiei depuse la ISJ Mehedinti, 50 dintre note au fost marite, iar 10 diminuate.