O inregistare video a unui discurs tinut de Monahul Teodot de la Manastirea Petru Voda din Neamt la aniversarea a 87 de ani de la infiintarea Miscarii Legionare in Romania a fost postat pe Youtube. Potrivit descrierii videoclipului, calugarul Teodot a tinut discursul sambata, 21 iunie, la cimitirul din Tiganesti (comuna Ciolpani din judetul Ilfov), care adaposteste mormintele a doi dintre intemeietorii Legiunii - Radu Mironovici si Corneliu Georgescu - loc traditional de pelerinaj pentru adeptii Miscarii Legionare. In discursul sau, calugarul Teodot afirma, printre altele, ca "Trebuie sa avem cu totii convingerea ca Miscarea Legionara a fost o lucrare a Duhului Sfant", iar miscarea "a fost o organizatie de ridicare a bisericii, de ridicare a neamului de fapt". Este al doilea moment public in care slujitori ai Manastirii Petru Voda apar legati de miscarea legionara, dupa ce in 2011 un clip postat tot pe Youtube arata cum mai multe maicute de la Manastirea Petru Voda ii cantau parintelui Justin Parvu "Sfinta tinerete legionara".

Calugarul Teodot si sustinatori ai Miscarii LegionareFoto: Captura YouTube

Monahul Teodot mai sustine in discursul sau ca "elita luciferica care conduce lumea urmareste reducerea populatiei, unii zic cu 90%, altii cu 50% (...) Asta este masoneria, se inchina direct la diavol." Teodot a incheiat spunandu-le celor prezenti - adepti ai Miscarii Legionare, care poarta tricouri si steaguri cu insemnele miscarii - ca "noi acuma suntem datori sa mai salvam ce se poate salva, si anume, in primul rand sa ne salvam sufletele noastre de ispite, de pacate, de tot felul de caderi".

Calugarul Teodot mai spune ca "a fost nevoie de aceasta organizatie pentru ca, din pacate, in interior, clerul nu prea isi facea datoria. Asta este adevarul. Si atunci acesti studenti, luminati de Dumnezeu, s-au ridicat impotriva diavolului cu puterea crucii, cu garda de fier care stiti cu totii ca inseamna crucea ingradita de o aparare - pentru ca crucile se dadeau jos de pe bisericile din Rusia - si urma si la noi acest tavalug comunist."

Teodot este calugar la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt, fapt confirmat de un slujitor al manastirii.

Manastirea Petru Voda, ctitorita de parintele Justin Parvu, este vocea cea mai reprezentativa pentru ortodocsii traditionalisti romani, care se declara antiecumenisti si se afla in prima linie a miscarii impotriva pasapoartelor biometrice considerand ca este vorba de acceptarea numarului Fiarei, 666, "o lepadare de Hristos" si un prim pas catre controlul total al persoanelor.

In februarie 2011, doua videoclipuri postate pe youtube.com aratau un grup de maicute cantand "Sfinta tinerete legionara" in prezenta arhimandritului Justin Pirvu, staretul Manastirii Petru Voda din Piatra Neamt. Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului - MCA Romania a transmis atunci un protest oficial Patriarhiei Romane, atragind atentia asupra "promovarii, in lacasurile de spiritualitate ortodoxa, de catre membrii Bisericii Ortodoxe Romane, a ideologiei extremei drepte".

Discursul integral al Monahului Teodot de la Manastirea Petru Vodă din Neamț la aniversarea a 87 de ani de la infiintarea Miscarii Legionare in Romania:

"Dumnezeu ne-a ajutat si anul asta, 2014, un an care se anunta destul de greu, ne-a ajutat si ne-a luminat sa pomenim aceasta mare si importanta zi pentru neamul nostru romanesc si pentru Biserica una sfanta soborniceasca si apostoleasca, cea ortodoxa, aceasta zi de 24 iunie 1927 cand a fost infiintata Miscarea Legionara. Noi facem pomenirea azi 21, sambata, pentru ca de regula sambata, cum stiti cu totii, putem sa mai lasam grijile lumesti si sa ne mai gandim si la cele ceresti. Eu vreau sa spun mai intai ca trebuie sa avem cu totii convingerea ca Miscarea Legionara a fost de la Duhul Sfant. N-a fost o lucrare omeneasca sau o lucrare datorita unor interese sau datorita unor ranchiunuri sau razbunari sau dorinte de lupta cu altii, de alt neam si de alta credinta care lupta cu neamul nostru de sute si de mii de ani, ci a fost o lucrare a Duhului Sfant. Miscarea Legionara, din cate am studiat si din cat ne-am rugat si din cate am vorbit si cu parintele Iustin, si a afirmat foarte clar si parintele Gheorghe Calciu, Miscarea Legionara a fost de la Duhul Sfant, prin slujitorul credincios al Sfantului Duh, care este Sfantul Arhanghel Mihail.

Lumina mireanului este calugarul, iar lumina calugarului este ingerul. Dar iata ca aicea, cu acesti tineri, cu capitanul Corneliu Zelea Codreanu, cu Ioan Mota, cu Radu Mironovici, Corneliu Georgescu, Tudose Popescu si Ilie Verneata, cu cei 6 si altii care au fost impreuna cu ei, iata ca aici Sfantul Arhanghel Mihail, care asculta des savarsit de Duhul Sfant, i-a luminat ca sa infiinteze aceasta organizatie, care, in fond si la urma urmei, a fost o organizatie de ridicare a bisericii, de ridicare a neamului de fapt, nu a bisericii, a neamului la linia bisericii, cum spune capitanul: ridicarea neamului la linia bisericii.

A fost nevoie de aceasta organizatie pentru ca, din pacate, in interior, clerul nu prea isi facea datoria. Asta este adevarul. Si atunci acesti studenti, luminati de Dumnezeu, s-au ridicat impotriva diavolului cu puterea crucii, cu garda de fier care stiti cu totii ca inseamna crucea ingradita de o aparare - pentru ca crucile se dadeau jos de pe bisericile din Rusia - si urma si la noi acest tavalug comunist. Comunismul a fost inaintemergatorul a ceea ce traim noi, si anume a neo-comunismului si a inceputului satanismului. Acuma la noi in tara si in intreaga lume isi desfasoara din ce in ce activitatea acest curent numit satanism, si anume inchinarea la Lucifer. Conducerea, elita mondiala - unul dintre ei David, asta este prenumele, nu mai stiu cum este numele - a spus foarte clar ca elita luciferica care conduce lumea urmareste reducerea populatiei, unii zic cu 90%, altii cu 50%. Si nimeni, spunea, nu va intra in noua era daca nu va avea o initiere luciferica si daca nu se va inchina la Lucifer. Asta este masoneria, se inchina direct la diavol.

Noi avandu-i in spatele nostru pe acesti mari mucenici legionari, care sunt cu totii sub aripa Sfantului Arhanghel Mihail, noi acuma suntem datori sa mai salvam ce se poate salva, si anume, in primul rand sa ne salvam sufletele noastre de ispite, de pacate, de tot felul de caderi. Apoi, sa ajutam pe cei din jurul nostru sa ducem mai departe aceasta sfanta Miscare Legionara, asa cum putem noi. Sa nu ne intristeze sau sa ne nedumereasca sau sa ne aduca in impas faptul ca suntem putini. Acuma, cine vorbeste despre legionari public intra si sub incidenta unei legi pe care vor s-o dea, si anume de pedepsire pentru ca aceeasi conducere iudaica este si dupa '89 si se pare ca va fi, dar parca sunt si niste nadejdi. Si anume, vreau sa aduc in fata dumneavoastra, ca sa va mai dau putina incredere si nadejde, o prorocire a unui sfant care a fost praznuit ieri: sfantul sfintit mucenic Metodie al Patarelor. Spune acest sfant Metodie ca dupa caderea Turciei, Filip al VI-lea cu 18 limbi sau neamuri va da razboi in Constantinopol in care va curge sangele pana la glezna vitelului, si acest razboi va fi oprit de un inger si tot un inger va pune un conducator ortodox in acest Cosntantinopol care va fi predat grecilor si va veni o perioada de pace. El spune 32 de ani, dupa acesti 32 de ani alti imparati mai nebuni vin si inca 12 ani, dupa care are loc intronizarea lui Antirim. Noi acuma stim ca in decursul istoriei Dumnezeu ori a prelungit anii, ori i-a scurtat, a depins de pocainta oamenilor. Este aceasta nadejde ca dupa acest razboi de care se pregatesc cam toate neamurile, razboiul acesta cumplit, va exista o perioada in care va birui ortodoxia.

Noi acuma nu stim voia lui Dumnezeu, numai proorocii, numai celor smeriti cu inima li se descopera, in amanunt, cat vrea Dumnezeu sa descopere oamenilor, dar noi trebuie neaparat sa ne continuam, sa ne ajute Dumnezeu, sa ne ducem la bun sfarsit credinta ortodoxa si Miscarea Legionara. Niciodata din neamul nostru nu cred ca vor lipsi oamenii care sa isi puna sufletul, sa se jertfeasca pentru Hristos si pentru neamul romanesc.

Si atunci, Corneliu Zelea Codreanu, din cate a citit, el si-a inceput aceasta miscare in seara zilei de 24 iunie, deci o zi in care este nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, a inceput Miscarea Legionara cu un cuvant puternic, si anume: sa vina dupa mine cel ce crede nelimitat, cine se indoieste sa ramana in afara. Si va dau timp de gandire ca sa va hotarati. Credinta nelimitata, aceasta va fi singura salvare a noastra asupra incercarilor care vor veni si asupra neamului nostru, si asupra noastra in particular. Credinta nelimitata in Dumnezeu - prin aceasta credinta, ortodoxa ma refer, este cea adevarata - prin aceasta credinta noi vom putea trai, noi vom putea sa supravietuim si numai prin aceasta credinta ne vom putea mantui."