Ioan Rus a depus miercuri seara, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Transporturilor, in fata presedintelui Traian Basescu. Seful statului i-a transmis noului ministru ca "merge intr-un minister cu probleme". "Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie", a spus Basescu.

Declaratia presedintelui Basescu:

  • Dle ministru, in primul rand felicitari pentru revenirea in Guvern
  • As vrea sa va atentionez insa ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie
  • De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile cea mai mare parte din ele in doi ani, dar s-au gasit niste firme carora sa li se faca cadouri
  • Am rugamintea sa verificati cu atentie lucrurile acestea inainte de a va asuma derularea mandatului
  • Sigur, cu Loteria nu sunteti dvs si nici cu banii de la Rompetrol, dar poate va uitati la colegii din Guvern
  • Va multumesc mult si va doresc succes

Premierul Victor Ponta a afirmat, dupa declaratiile sefului statului, ca presedintele Traian Basescu nu stie ca autostrazile "nu stau in Ministerul Transporturilor", adaugand ca acesta este "mai batran", relateaza Agerpres.

"Nu stau in Ministerul Transporturilor autostrazile. El (Basescu - n.r.) nu stie. Este mai batran", a spus Ponta, in timp ce pleca de la ceremonia de investitura in functia de ministru al Transporturilor a lui Ioan Rus.

Guvernul a anuntat ca ceremonia de investitura in functia de ministru al Transporturilor a lui Ioan Rus va avea loc miercuri, de la ora 20.00, la Palatul Cotroceni.

Potrivit programului de miercuri al premierul Victor Ponta, postat pe site-ul Executivului, seful Guvernului va participa la ceremonia de investitura.

UPDATE: Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de revocare a lui Dan Sova din functia de ministru al Transporturilor si decretul de numire a lui Ioan Rus in aceasta functie, informeaza Administratia Prezidentiala.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca il propune pe clujeanul Ioan Rus pentru a-l inlocui pe Dan Sova la conducerea Ministerului Transporturilor.