Confiscarea extinsa nu se aplica bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii 63 din 17 aprilie 2012, a decis miercuri Curtea Constitutionala a Romaniei, potrivit Agerpres. Plenul Curtii a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 118 din Codul penal din 1969.

"In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a admis exceptia si a constatat ca dispozitiile art.118² alin.(2) lit.a) din Codul penal din 1969 sunt constitutionale in masura in care confiscarea extinsa nu se aplica bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii nr.63 din 17 aprilie 2012 pentru modificarea si completarea Codului penal al Romaniei si a Legii nr.286/2009 privind Codul penal", se arata intr-un comunicat al CCR difuzat miercuri.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Tribunalului Timis.

Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.