Dan Sova va fi schimbat de la Ministerul Transporturilor, potrivit unor surse din PSD citate de mai multe televiziuni de stiri si ziare. In locul sau este vehiculat numele clujeanului Ioan Rus, fost ministru la interne.

Dan Sova si Ioan RusFoto: Colaj foto
  • UPDATE 13:10 Ilie Sirbu despre inlocuirea lui Dan Sova cu Ioan Rus: Se discuta lucrul acesta si probabil asa va fi

"Surse de la varful grupului parlamentar PSD al Senatului Romaniei ne-au confirmat ca Victor Ponta il va inlocui pe Dan Sova de la conducerea Ministerului Transporturilor cu clujeanul Ioan Rus, fost ministru de Interne. Remanierea va avea loc maine si nu in toamna, asa cum au acreditat unele ziare nationale", scrie Ziardecluj.ro

Informatia a fost prezentata si de catre Evz.ro si Digi24.ro

Sova ar urma sa fie debarcat de la Transporturi dupa ce mai multi colegi din PSD s-ar fi arata nemultumiti de prestatia ministrului. "Concret, acestia i-ar reprosa lui Dan Sova intarzierea constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, dar si impresia proasta pe care ar fi lasat-o in timpul negocierilor cu reprezentantii Fondului Monetar International", scrie Digi24.ro.

Realitatea TV anunta ca Sova ar putea sa ocupe postul de pirtatoru de cuvant al PSD pentru campania prezidentiala, insa ministrul nu a confirmat si nu a infirmat zvonul intr-o emisiune televizata luni seara.

Dan Sova va sustine astazi, de la ora 15:00, o conferinta de presa la sediul Ministerului Transporturilor.

Ioan Rus este de profesie inginer, a fost prefect de Cluj si presedinte al Consiliului Judetean Cluj si a ocupat prima functie de ministru in perioada 28 decembrie 2000 - 15 iunie 2004, in guvernul Nastase. Acesta a condus Ministerul de Interne. In 2003 a fost numit si vicepremier. In perioada 7 mai 2012 - 8 august 2012 a ocupat din nou functia de ministru, potrivit EVZ.