Narcisa Iorga, membru al CNA, a postat pe blogul personal o serie de inregistrari audio in care Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, apare folosind un limbaj neadecvat si jigniri in dialogul cu elevi de clasa a 3-a ai unei scoli in Bucuresti, in cadrul programului "Scoala altfel", desfasurat in 2013. Printre expresiile care ar fi fost folosite de Laura Georgescu se numara: "Daca-ncepea un bors d-ala de-i crapa creierii pe pereti?!", "Numai o secunda! Numai o secundaaa! Ajungem si la sex!", "Cand vorbesc, nu ma intrerupi. Daca ti-a murit cineva langa tine, nu e o problema!". De remarcat este ca Laura Georgescu foloseste aceste expresii pentru a le explica elevilor ce inseamna "Comunicarea non-violenta".

  • Contactata telefonic, Laura Georgescu a declarat ca nu stie despre ce inregistrari este vorba si va reveni cu o declaratie.

"Anul trecut, in timpul programului "Scolii altfel", presedintele CNA a socat, prin atitudinea sa, parintii si elevii dintr-o clasa a treia a unei scoli renumite din Capitala. Acestia au adresat tuturor membrilor CNA o scrisoare deschisa. A fost transmisa si Ministerului Educatiei, si presei. N-a preluat-o nimeni pentru ca nu era semnata de o persoana identificabila, iar adresa de e-mail era una nepersonalizata. Nu existau dovezi care sa sustina acuzatiile. Intamplarea a facut ca sa gasesc, de curand, si dovezi", scrie Narcisa Iorga pe blog.

Printre expresiile pe care Laura Georgescu le-a folosit in dialogul cu elevii se numara:

- Daca-ncepea un bors d-ala de-i crapa creierii pe pereti?! Te-ntreb: crezi ca asta-i solutia? Deci, unu da-n tine, incepi si tu sa dai in el? Aia fiind vreo 4 sau 5.

- Numai o secunda! Nuuumai o secundaaa! Numai o secundaaa! Ajungem si la sex! Creierul tau este usor, usor de manevrat. Stai un picut, iubitule! Scuza-ma ca-ti spun! Poti sa-mi dai niste idei sa ma ajuti, da? Incearca cu asta sa nu devii vedeta!

- Nu, serios! De ce nu-ti gasesti o prietena? Pai si-atunci ce problema ai? Tie ti se pare cam devreme. Zici tu! Sau zice cine? Familia ta, anturaju', educatia, cutuma in tara? Stati putin, ca nu va-nteleg. Bun! Deci, e o falsa problema! E-n regula! Deci, daca e o falsa problema, revin peste o luna sa-mi spuneti daca e tot prea devreme.

- Catalinaaa! Calm! Da' tu de ce esti supraponderal? Nu vrei sa nu mai mananci in halu asta?

- Cand vorbesc, nu ma intrerupi. Daca ti-a murit cineva langa tine, nu e o problema!

- Taci din gura ca nu te poti controla! Incearca sa te controlezi!

- A incepe sa razi de altul nu e o chestie punky, la moda, e chestia ca-l crezi mai prost decat tine si incerci sa-l pozitionezi inferior tie. E clar ce vorbim sau nu? Lasa mana jos! Lasa mana jos! Diana, scurt, fara bombastic! Scurt! Care a fost solutia. "Nu-i adevarat! Dominic Nu-i adevarat! Madalina. Sa dea mana? Braavooo! Solutia e simplaa! Nu trebuie sa vorbiti bombastic! Ce-a urmarit dandu-si mana? Taci din gura ca nu te poti controla! Incearca sa te controlezi! Nicolae. Nu exista inselegere la varsta aia. Matei.Nu-i adevarat! Nu-i adevarat! Sa incheie conflictul. Te apropii, dar nu-i asta! Niciun copil nu vrea sa incheie conflictul. Nici oamenii maturi nu sunt in stare sa puna capat unui conflict. Ce castiga psihologul cand ii pune sa-si dea mana? Nicolae. Sa vada ca si el e egal cu batausul ala. Nicolae, vino si da mana cu Matei. Atata vreme cat sunteti in stare sa va controlati, sa fiti egali, valoarea voastra sa fie egala cu a oricaruia dintre ceilalti colegi, sunteti oameni normali. In momentul in care acest lucru nu mai este posibil, puneti-va primele probleme. D-aia adultii ajung cum ajung in fata voastra. Fiindca in secunda cand au fost in carcasele voastre mici, cineva nu le-a explicat lucrul asta: heei !(batand in banca). Primul ingredient (!) ca ai luat-o razna e cand ai impresia ca esti mai bun, mai tare, mai destept, mai cum vreti voi, mai cult decat toti ailalti. Prima problema ca derapezi!

Narcisa Iorga scrie pe blog ca parintii copiilor vizitati la scoala de Laura Georgescu au adresat tuturor membrilor CNA o scrisoare deschisa. Scrisoarea a fost transmisa si Ministerului Educatiei, si presei. N-a preluat-o nimeni pentru ca nu era semnata de o persoana identificabila, iar adresa de e-mail era una nepersonalizata. Nu existau dovezi care sa sustina acuzatiile. "Intamplarea a facut ca sa gasesc, de curand, si dovezi", scrie Narcisa Iorga.

Iorga posteaza apoi pe blog scrisoarea deschisa a parintilor primita de membrii CNA:

Stimata Doamna Presedinte,

Va scriu in numele elevilor si parintilor clasei a 3-a de la Scoala Ion Heliade Radulescu din Bucuresti. Asa cum ati anuntat in toate mediile de informare - 100 de experti ai Consiliului National al Audiovizualului vor merge in perioada 1 - 5 aprilie in scoli din Bucuresti si din tara, pentru a-i invata pe copii care sunt drepturile si libertatile lor in audiovizual. "Campania Consiliului National al Audiovizualului "Violenta in scoli iese de pe TV" se va concretiza, in perioada 1 - 5 aprilie 2013, in cadrul programului "Scoala Altfel", prin prezenta in scolile bucurestene si in alte 30 de judete din tara a unui numar de 100 de experti ai CNA care vor prezenta un "demo" despre drepturile si libertatile copilului in audiovizual", spune Laura Georgescu.

Astazi , copiii din clasa a 3-a de la Scoala Ion Heliade Radulescu din sectorul 1 Bucuresti, au avut "placerea" sa va intalneasca, pentru a le expune tema - Comunicarea non-violenta. Dupa aceasta intalnire cu copiii, au inceput schimburile de mailuri intre parintii socati de atitudinea Dvs vis-a-vis de copii. Va expun mai jos cateva vorbe de duh ale Dvs din aceasa intalnire cu niste COPII de 9 ani:

- "vorbeste, ma, cu toata gura! "

- "n-ai creier, ba, baiatule !"

- " lipsa de educatie" (a miscat scaunul pe care statea)

- " de ce nu stii raspunsul, fetito? "

Toata atmosfera a fost una, efectiv, de teroare, fetele vorbind intre ele ca "daca era asta mama mea, fugeam de acasa".

Stimata Doamna Presedinte, ca parinte, cu respect va rog, ca daca acesta este modul in care Dvs intelegeti sa le explicati copiilor ce inseamna "Comunicarea non-violenta" sa renuntati la a mai face vizite in scoli, pentru ca mai rau le faceti copiilor printr-un astfel de comportament si exprimare verbala si pe aceasta cale va invit sa le cereti scuze public copiilor din scoala mai sus mentionata. Ma puteti contacta pe aceasta adresa de mail pentru a stabili ziua in care toti parintii, impreuna cu copiii va asteptam pentru scuzele cuvenite.

Un parinte revoltat.