Cel mai mare show aerian din Romania - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) incepe sambata, la Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu. Ce-a de-a sasea editie a celui mai impresionat spectacol aviatic din Romania reuneste in acest an 100 de aeronave civile si militare in evolutii aeriene si expuse publicului, dar si peste 100 de piloti si parasutisti de elita.

Evenimentul este organizat de catre Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Aeroclubul Romaniei, ROMATSA, ROMAERO si Clubul Sportiv AIBO, anunta Agerpres.

In cursul zilei de sambata, pe Aeroportul Baneasa, spectatorii pot vizita General Aviation Exhibition, unde sunt expuse zeci de aeronave civile si militare, de la avioane ultrausoare, pana la business jet-uri. Totodata, sambata, la BIAS 2014, spectatorii au ocazia sa vada expuse la sol, in cadrul General Aviation Exhibition, aeronave MIG 21 Lancer, Spartan C271, IAR 99 Soim, un elicopter militar Puma M, dar si tehnica de lupta: radare, sisteme de lansare a rachetelor sol-aer etc.

Tot in cursul zilei de sambata, in cadrul BIAS 2014, pe Aeroportul Baneasa va avea loc concertul trupei Cristi Minculescu & Nutu Olteanu.

Show-ul va continua duminica, cu spectacolul aerian, iar expozitia de aviatie generala ramane deschisa pana la ora 21:00.