Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara solicitandu-i sa faca verificari privind apararea independentei justitiei, dupa ce joi au fost vehiculate in presa declaratii care "pun in pericol statul de drept" referitoare la sefa ICCJ, Livia Stanciu, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Astazi, 20 iunie 2014, in temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari privind apararea independentei justitiei, in raport cu declaratiile ce pun in pericol statul de drept, vehiculate in mass-media in data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat al DNA.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, le-a spus joi jurnalistilor, prin geamul dubei care l-a adus la DNA de la penitenciar, ca ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scapat de inchisoare si ca in acest caz ar fi implicat presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, si procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

"Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu", a afirmat el.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca Sandu Anghel nu a dorit ulterior sa faca declaratii in fata procurorului in dosarul in care fiul sau l-a acuzat pe Mircea Basescu de trafic de influenta

Sandu Anghel a fost adus joi la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a fost retinut joi pentru 24 de ore sub acuzatia de trafic de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie. Concret, procurorii DNA il acuza ca a primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, "in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistrati" pentru o sentinta favorabila in cazul lui Bercea. Mircea Basescu a fost dus joi seara in arestul Politiei Capitalei. Acesta nu a facut nicio declaratie in fata anchetatorilor prevalandu-se de dreptul la tacere, a declarat avocatul sau.