DIICOT i-a restituit liderului conservator Dan Voiculescu plangerea prin care acesta solicita o ancheta in legatura cu modul in care a fost tratat judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti, cel care s-a ocupat si de dosarul privatizarii ICA, scrie Agerpres.

Oficiali ai DIICOT au precizat ca plangerea a fost restituita deoarece nu este clara si nu este descrisa fapta penala, asa cum prevede art. 294 din Noul Cod de procedura penala: "In situatia in care plangerea sau denuntul nu indeplineste conditiile de forma prevazute de lege ori descrierea faptei este incompleta ori neclara, se restituie pe cale administrativa petitionarului, cu indicarea elementelor care lipsesc".

Judecatorul Stan Mustata a facut parte din completul care a judecat dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care inculpat este si Dan Voiculescu.

Pe 29 aprilie, cu putin timp inainte de a intra in sala de judecata, Stan Mustata a fost ridicat de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita.

In aceeasi zi, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat ca nu il cunoaste pe Stan Mustata si ca a trimis o sesizare procurorului general in care solicita o ancheta la Directia Nationala Anticoruptie legata de modul cum a fost tratat acest judecator.

"Am semnat astazi o sesizare la Parchetul General si l-am rugat pe domnul procuror general, daca considera ca e cazul, sa faca o ancheta la DNA. Acest DNA nu e deasupra legii, acest DNA nu este Dumnezeu pe pamant, este o institutie a statului platita din banii nostri, care trebui sa dea si ea socoteala daca face lucruri ilegale. Am sesizat procurorul general pe trei directii. Prima: cine a hotarat aceasta forma de aducere in forta a judecatorului la DNA, ce a impus mandat de aducere? Ca am vazut ca nu era urgent, dupa o ora a plecat din sediul DNA. Care a fost motivul pentru care s-a dorit televizarea, arestarea sau scoaterea din DNA de catre agentii DNA din Curtea de Apel? Cine a luat aceasta decizie?", spunea Voiculescu intr-o conferinta de presa organizata pe 29 aprilie.

Voiculescu a adaugat ca vrea sa stie daca e vorba de un santaj la adresa judecatorului Stan Mustata legat de dosarul sau si daca cei care au organizat acea actiune impotriva magistratului au constituit sau constituie un grup infractional organizat.

"Cred ca e datoria procurorului general, a ministrului Justitiei sa faca o comisie de ancheta pentru acest lucru. In cazul in care se va considera ca nu este necesara, voi face o sesizare si la Parlament pentru a face o comisie parlamentara care tot prin procurorul general va declansa ancheta respectiva. Este intolerabil, este nedemocratic, este ilegal sa existe suspiciuni asupra unei institutii cum este DNA, iar ancheta poate dovedi ca sunt fapte sau nu. Nu-l cunosc, nu l-am cunoscut niciodata nici pe domnul judecator, nu am nici prieteni care sa-l cunoasca, ca atare consider ca DNA a incercat prin aceasta masura, in ziua in care trebuia sa mearga in sala de judecata sa se pronunte, o presiune asupra judecatorului Mustata Stan", a mentionat Voiculescu.