Trei pasionati de istorie si arheologie din judetul Constanta au descoperit, folosind echipamente de detectie a metalului, un tezaur monetar impresionant: un vas ceramic in care se aflau 161 de monede otomane de argint.

Tezaur Monetar descoperit in ConstantaFoto: HistoryDetecting.com

"Este vorba de o descoperire de moment din judetul Constanta si anume un vas ceramic in care a fost asezat un adevarat tezaur monetar compus din 161 monede otomane din argint (zolota, piastrii si taleri, aproximativ 27 grame bucata) datand din sec.XVIII-XIX. Vasul ceramic impreuna cu continutul acestuia a fost predat specialistilor Muzeului Natonal de istorie a Romaniei in conditiile Legii nr.182/2000 si O.G. nr.43/2000", a declarat pentru HotNews.ro, administratorul comunitati online www.historydetecting.com, Iuliu-Cristinel Pop.

Descoperirea a fost facuta duminica de catre Valeriu, Corneliu si Dan, trei membri ai comunitatii HistoryDetecting.com.

Citeste aici postarea in care unul dintre ei povesteste in detaliu cum s-a facut descoperirea.

"Comunitatea a fost infiintata de o mana de pasionati de istorie/arheologie care cu ajutorul detectoarelor de metale, dar nu numai, isi doresc sa descopere in conditiile legii urme ale trecutului. Prin acest demers comunitatea incerca sa sugereze respectarea legislatiei in domeniu , incurajarea parteneriatelor de colaborare cu specialistii arheologi, istorici, alti pasionati", a mai declarat Iuliu-Cristinel Pop.