Mai multi parinti au depus plangere la Parchet, dupa ce au descoperit ca doua ingrijitoare de la o gradinita particulara din Constanta bateau copiii si ii obligau sa bea vin daca nu dormeau. Nemultumit insa de cum decurge ancheta, un parinte a decis sa faca publice imaginile surprinse de camerele de supraveghere si de o camera montata intr-o jucarie, in care se observa cum doua ingrijitoare ii loveau pe micuti, relateaza Digi 24.

Sistemul de supraveghere era oprit de un angajat al gradinitei in fiecare zi, la ora 12.00. Barbatul a lipsit insa doua zile la serviciu, asa ca parintii au putut vedea de acasa, online, cum copiii lor sunt loviti si tarati.

Ulterior, un alt parinte a ascuns un microfon intr-o jucarie din plus, iar, cand a descarcat inregistrarea, a auzit socat cum doua ingrijitoare planuiau sa le dea vin copiilor care nu adormeau la amiaza.

Parintii au facut plangere penala la Parchetul Tribunalului Constanta, pentru rele tratamente aplicate minorului si purtare abuziva, procurorii incepand cercetarile, transmite Mediafax.

Procurorii precizeaza ca, fiind un caz in care sunt implicati minori, nu pot face publice date despre ancheta. Surse judiciare spun ca trei dintre angajatele centrului sunt cercetate in acest caz. Femeile ar avea si contractul de munca suspendat pe durata anchetei.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta spun ca gradinita respectiva, care este privata, nu are autorizatie de functionare si nici acreditare.

"Centrul nu este nici autorizat si nici acreditat. Ei erau obligati sa ceara un aviz de la Inspectoratul Scolar. Atat timp cat nu l-au cerut, nu au intrat in baza noastra de date, astfel ca nu-l putem verifica. Nu au cerut nici autorizare la ARACIP (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar - n.r.). Ei puteau functiona cu aviz de la noi si cu autorizatia de la ARACIP; autorizatie provizorie si apoi trebuiau sa se acrediteze. (...) Parintii au incheiat contracte cu acest centru educational. Cadrele respective care lucrau acolo aveau contracte cu acest centru, nu au fost inregistrate la ISJ", a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISJ Constanta, Cristina Ivan.

Taxele percepute parintilor care au copiii inscrisi la Centrul de Dezvoltare si Educatie "Micul Regat" din Constanta sunt cuprinse intre 550 de lei pe luna pentru programul 08.00 - 12.00 si 800 de lei pe luna la programul lung, 08.00 - 17.00.