Presedintele Traian Basescu l-a primit sambata la Palatul Cotroceni pe Printul Charles al Marii Britanii, caruia i-a multumit pentru prietenia aratata Romaniei.

Traian Basescu si Printul CharlesFoto: Presidency.ro

"Domnul presedinte Traian Basescu i-a multumit Altetei Sale Regale pentru vizita si pentru prietenia pe care a aratat-o, in toti acesti ani, Romaniei si poporului roman. Alteta Sa Regala Charles, Printul de Wales, a tinut sa aprecieze caldura cu care il primeste, de fiecare data, poporul roman.

In cadrul intrevederii s-a discutat si despre importanta acordata de domnul presedinte Traian Basescu pe durata mandatelor sale combaterii coruptiei si consolidarii statului de drept", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Tot sambata, Printul Charles a primit tilul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Facultatea de Drept, si a subliniat, cu acest prilej, importanta mentinerii valorilor culturale si arhitecturale si a traditiilor satului romanesc, transmite Mediafax.

Mostenitorul tronului Marii Britanii a mai spus ca se simte onorat sa primeasca aceasta distinctie si ca, in contextul celor 150 de ani de existenta ai Universitatii Bucuresti, isi doreste sa contribuie la consolidarea relatiilor dintre institutiile de invatamant superior britanice si universitatile centenare din Romania.

La ceremonie au fost prezenti, printre altii, ministrul de Externe, Titus Corlatean, ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu, senatorul Ecaterina Andronescu, principesa Margareta si principele Radu, presedintele Academiei Romane, Valentin Vlad, presedintele Consiliului National al Rectorilor, Sorin Cimpeanu, si Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

"Ii datoram foarte mult printului Charles, pentru promovarea valorilor Romaniei in afara tarii", a declarat, pentru Mediafax, Mihnea Costoiu.

Printul Charles a venit la Facultatea de Drept dupa intalnirea avuta cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Masurile de securitate in zona Facultatii de Drept au fost extrem de stricte pe durata ceremoniei, nefiind permis accesul presei in incinta institutiei de invatamant superior.

Printul Charles a sosit sub escorta si a plecat direct spre aeroport, urmand sa se intoarca, in aceeasi zi, in Marea Britanie. El a ajuns in Romania marti dupa-amiaza, pe Aeroportul din Targu Mures, cu un avion privat, fiind preluat de catre ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza.