Un barbat din Capitala a fost retinut de procurorii DIICOT si politistii de la Serviciul Antidrog sub acuzatia ca a cultivat in doua imobile peste 30 kg de cannabis, scrie Agerpres.

Pentru a stimula cresterea plantelor acesta folosea un sistem audio la care se difuza muzica clasica, in special operele lui Antonio Vivaldi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT si IGPR, barbatul retinut se numeste Constantin Paraschiv, de 36 de ani, el fiind acuzat de trafic ilicit de droguri de risc in forma continuata.

Anchetatorii au efectuat perchezitii in doua imobile din sectoarele 1 si 3 ale Capitalei, unde au descoperit culturi indoor de cannabis, respectiv peste 23 de kilograme de masa vegetala si 9,8 kilograme de cannabis pregatit pentru a fi distribuit.

Ca un element de noutate, pentru cultivarea si dezvoltarea culturii de cannabis, Constantin Paraschiv folosea tehnologii moderne, utilizand inclusiv terapia prin muzica (operele lui Antonio Vivaldi) pentru a determina cresterea rapida a plantelor.

De la locuinta barbatului, procurorii au mai ridicat sisteme complete de intretinere, preparare, instalatii de iluminat, filtrare a aerului si incalzire pentru cultivarea indoor a plantelor de cannabis, un sistem audio de stimulare a cresterii plantelor, substante pentru stimularea cresterii plantelor, 35.056 lei, 3.884 euro, susceptibili a proveni din traficul de droguri, doua telefoane mobile si doua cartele SIM.

La cererea procurorilor DIICOT, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea barbatului pentru 30 de zile.