Miercuri a avut loc in centrul Bucurestiului o procesiune religioasa cu moastele domnitorului Constantin Brancoveanu, declarat sfant de Biserica Ortodoxa Romana. Procesiunea a inceput la catedrala patriarhala, urmind apoi un traseu pe bulevardul Unirii, Calea Victoriei, Universitatea Bucuresti, si s-a incheiat la Biserica Sfantul Gheorghe Nou.

Foto:

La ceremonie au luat parte reprezentati ai Bisericii Ortodoxe Romane, sute de preoti in frunte cu Patriarhul tarii, Preafericitul Parinte Daniel si peste 10.000 de credinciosi.

La Biserica Sfantul Gheorghe Nou, racla cu moastele Sfantului Domnitor Martir Constantin Brancoveanu a fost asezata in baldachinul special amenajat in aceasta ctitorie brancoveneasca.

Circulatia rutiera a fost intrerupta pe traseul procesiunii pina la trecerea cortegiului format din clerici si credinciosi.

Anul 2014 a fost declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane drept Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni in Patriarhia Romana, la implinirea a 300 de ani de la moartea lor martirica (1714-2014).

Potrivit agentiei de presa Basilica.ro, traseul procesiunii de miercuri este similar celui pe care, in urma cu 80 de ani, in ziua de 21 mai 1934, a avut loc procesiunea solemna de reinhumare a osemintelor Domnitorului Martir Constantin Brancoveanu, de la Catedrala patriarhala pana la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti.