Ambasadorul Moscovei la Bucuresti, Oleg Malginov, a declarat miercuri ca nu poate "accepta" declaratia facuta cu o zi in urma de presedintele Traian Basescu, care a afirmase ca Rusia are doua obiective in Ucraina: federalizarea tarii si impiedicarea alegerilor prezidentiale din 25 mai.

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg MalginovFoto: Agerpres

"Analizam textul declaratiei de ieri a presedintelui, si, credeti-ma, sunt vremuri foarte dificile. In fiecare zi, multi politicieni din Romania fac multe declaratii, pe multe canale, dar trebuie sa le analizam si sa comunicam in mod corespunzator, adica obiectiv, catre capitalele noastre. Aceasta afirmatie nu este noua, am mai auzit-o. Noi nu o putem accepta. Nu avem asemenea planuri", a spus Malginov, pentru Digi 24.

Traian Basescu i-a cerut marti lui Vladimir Putin, intr-o conferinta de presa, sa isi respecte cuvantul privind situatia din Ucraina si retragerea trupelor ruse de la granita cu aceasta tara. Potrivit presedintelui, corectitudinea liderului de la Kremlin este pusa in discutie si de dualitatea sa fata de organizarea referendumurilor pentru independenta in regiunile din estul Ucrainei.

"Cerem ca presedintele Putin sa-si respecte cuvantul. Toate informatiile arata ca nu a spus adevarul cand a informat opinia publica mondiala ca a ordonat retragerea trupelor de la granita cu Ucraina", a declarat seful statului.

In ceea ce priveste Republica Moldova, Basescu a apreciat ca "scenariul cel mai rau ar fi o destabilizare a regiunii Odesa si veti constata ca regiunea incinge ca un brau Transnistria si dupa aceea sa se poata ajunge cu influenta Rusiei astfel incat teritoriul controlat de Rusia sa ajunga pana la bratul Chilia, e vechea frontiera a Romaniei cu URSS si credem ca este unul dintre obiective".