Presedintele Traian Basescu l-a invitat marti pe premierul Victor Ponta la Cotroceni, pentru a-i clarifica "nelamuririle" legate de pozitia Romaniei fata de situatia din Ucraina.

Premierul Victor Ponta a declarat, pentru agentia Mediafax, ca va merge la Palatul Cotroceni, la invitatia presedintelui Traian Basescu, impreuna cu toti ministrii membri ai Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

"Avand in vedere declaratiile dumneavoastra publice recente prin care va manifestati nelamurirea in legatura cu pozitia Romaniei privind situatia din Ucraina si din regiune, in conformitate cu Art. 86 din Constitutia Romaniei va invit pentru consultari astazi, 13 mai 2014, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.

Consultarile vizeaza clarificarea nelamuririlor Guvernului referitoare la politica externa, de securitate si de aparare a Romaniei - problema urgenta si de importanta deosebita", se arata intr-o scrisoare transmisa de seful statului pentru primul ministru.

Traian Basescu ii "recomanda" lui Victor Ponta ca la aceasta intalnire sa participe "toti membrii Guvernului sau, cel putin, ministrii care fac parte din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii".

Ulterior, pe site-ul Administratiei Prezidentiale a fost publicat si programul sefului statului, la ora 17.30 fiind prevazute "consultari cu membrii Guvernului Romaniei".

Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca situatia din Ucraina s-a inrautatit si a anuntat ca "in baza prevederilor legii privind organizarea CSAT, art 6, alin 2, vom transnmite presedintelui Romaniei solicitarea oficiala de a organiza cat mai repede o sedinta extraordinara a CSAT pentru a lua o decizie clara, unitara, unitara, si a asigura functionarea institutiilor statului in fata provocarilor."