Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, remarcat in ultimele zile prin citeva declaratii belicoase la adresa Romaniei, a scris luni dimineata pe Twitter un nou mesaj agresiv. Politicianul rus a scris "atrag atentia Ministerului rus de Externe cu privire la declaratiile premierului roman", facand referire la o declaratie a lui Victor Ponta in care acesta evoca eventuala utilizare a avioanelor de vinatoare pentru escortarea lui Rogozin in afara spatiului aerian roman.

"Ganditi-va ca lucrurile puteau degenera, ganditi-va ca puteam sa cerem avioanelor de vanatoare romanesti sa ia o decizie privind... Eu, sigur, o sa iau eu acele decizii atunci cand va fi cazul, dar atunci de ce mai avem presedinte in Romania, ca sa faca campanie electorala pentru doamna Udrea?", a spus Victor Ponta duminica seara la Antena 3, in contextul in care il critica pe presedintele Basescu pentru ca nu ar fi fost in Bucuresti pentru consultari comune privindu-l pe Rogozin.

Reamintim ca Romania a refuzat accesul in spatiul aerian national pentru un avion in care se afla Dmitri Rogozin. Vicepremierul rus a amenintat Romania ca data viitoare ar putea zbura la bordul unui bombardier. Razboiul declaratiilor a escaladat, politicianul rus primind replici de la Ministerul de Externe, Traian Basescu si Victor Ponta.