Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat vineri, la Jucu (jud. Cluj) unde a luat parte la inaugurarea noii fabrici Bosch, ca ministrul Transporturilor Dan Sova va semna sambata ordinul de incepere pentru autostrada Turda - Sebes, care ar urma sa conecteze Clujul cu autostrada Sibiu - Nadlac. Premierul a reiterat ca in toamna va fi repornit proiectul Autostrazii Transilvania, care poate creste competitivitatea zonei.

"Ministrul Transporturilor maine va semna ordinul de incepere pentru autostrada Turda - Sebes, astfel incat Clujul sa fie legat de autostrada Sibiu - Nadlac, iar din aceasta toamna, in baza incasarilor suplimentare pe care bugetul le-a obtinut prin cresterea accizei, putem sa repornim proiectul Autostrazii Transilvania, un proiect care nu este finantat din fonduri europene, dar care, in acest fel, poate fi finantat din fonduri bugetare si poate creste competitivitatea zonei", a aratat premierul.

Agerpres relateaza ca reprezentantii companiei germane Bosch si-au exprimat dorinta ca statul roman sa realizeze o legatura terestra intre judetul Cluj, unde vineri s-a inaugurat o noua fabrica a grupului, si autostrazile M3 sau M 31 din Ungaria.

Konrad Kashek, director general al fabricii Bosch din Cluj, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc inainte de inaugurarea noii unitati de productie, ca este optimist in ceea ce priveste realizarea acestor legaturi in trafic.

"Clujul, ca oras, va spun cinstit, este unul foarte atractiv. Bineinteles, Romania are problemele ei cu infrastructura, este o problema care nu poate fi ascunsa. Avem si noi experiente negative cu probleme de calitate din cauza transportului. Asta inseamna ca, din punctul nostru de vedere, este de dorit ca legaturile rutiere sa se imbunatateasca, sa avem o conexiune cu M3 sau M 31 in Ungaria. Suntem convinsi ca, daca vom ramane aici, se va realiza si aceasta legatura, este o conditionalitate. Daca o firma activeaza cu succes intr-o zona si are o experienta negativa, poate fi un imbold pentru moderizare, pentru imbunatatiri", a declarat Konrad Kashek, director general al fabricii Bosch din Cluj.

Bosch a inaugurat vineri, la Jucu, in Cluj, cea de-a doua fabrica din Romania, de componente pentru tehnologia auto. In aceasta unitate se vor produce componente electronice si dispozitive de control pentru industria auto din Europa.

Potrivit reprezentantilor companiei, componentele vor fi folosite, de exemplu, in sistemele de asistenta la conducere si in cele de siguranta, cat si in cele de reducerea consumului de combustibil.