Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat in sedinta de joi suspendarea judecatorului Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit definitiv ca acesta sa ramana in arest preventiv, fiind cercetat de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta.

Conform unui comunicat de presa al CSM citat de Agerpres, solicitarea de suspendare a fost prezentata Sectiei pentru judecatori a CSM de Sectia de combatere a coruptiei din Directia Nationala Anticoruptie.

Motivarea arestarii preventive a judecatorului Stan Mustata arata ca probele DNA in cazul magistratului acuzat de coruptie demonstreaza ca e vorba de fapte de o "gravitate deosebita", printre care se numara "perseverenta infractionala" si "dispretul fata de colegii onesti".

Judecatorul care a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Stan Mustata mai arata ca modul in care acesta actiona creste "riscul de popularizare in masa a ideii ca dreptatea s-ar putea <> si ca doar cei <> mai cred in justitie.

Reamintim ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dispus pe 30 aprilie arestarea preventiva pentru 30 de zile a judecatorului Stan Mustata si a grefierei Mariana Curea, acuzati in dosarul privind trafic de influenta pentru solutionarea favorabila a unor cauze. Decizia CAB nu este definitiva si poate fi contestata.

Procurorii DNA il acuza pe judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti ca a cerut bani, in mai multe randuri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da solutii favorabile acestora, printre care si de la Mihai Stoica, pentru a-i anula acestuia condamnarea primita in dosarul transferurilor din fotbal.

Potrivit unui comunicat al DNA, Stan Mustata este acuzat de mai multe infractiuni: constituire a unui grup infractional organizat; folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; sase infractiuni de luare de mita si o infractiune de trafic de influenta.