Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, afirma despre temerile legate de un conflict militar in Ucraina ca este vorba doar de "un razboi psihologic in capcana caruia nu trebuie sa cadem" si ca Romania este un stat puternic, cu sistemul de securitate national asigurat, transmite Mediafax.

Intrebat, joi, la Alba Iulia, daca MApN s-a pregatit in eventualitatea unui razboi in Ucraina, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a raspuns ca Armata isi face datoria fata de obiectivele de securitate nationala.

De asemenea, intrebat de jurnalisti ce pozitie ar avea Romania in cazul unei interventii NATO in Ucraina, Dusa a raspuns ca NATO este o organizatie defensiva care apara si asigura securitatea tarilor membre.

"NATO este o organizatie defensiva si apara si asigura securitatea tarilor membre NATO. Nu poate nimeni sa faca aprecieri de genul ca va fi o interventie in Ucraina. NATO este o organizatie strict defensiva", a raspuns ministrul.

Intrebat daca Romania ar putea ar fi implicata in acest conflict intr-un fel sau altul in cazul in care ar izbucni un conflict militar in zona, ministrul Apararii a afirmat ca toate aceste temeri sunt doar un "razboi psihologic".

"Exista si un razboi pshihologic in astfel de cazuri. Apar tot felul de stiri pe care eu nu le confirm si nu cred ca e cazul sa cadem in capcana razboiului psihologic", a declarat Dusa.