Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca nu crede ca Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, va permite implicarea preotilor in campaniile electorale din acest an, asa cum de altfel a procedat si in trecut.

Patriarhul DanielFoto: Agerpres

Seful statului a fost invitat joi in studioul EVZ TV, fiind intrebat cum comenteaza vizita efectuata la inceputul acestei saptamani de Victor Ponta, impreuna cu Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Daniel Constantin si Mugur Isarescu la Patriarhul Daniel si daca este importanta relatia cu biserica in campania electorala.

"Eu sper, si asta am discutat cu Patriarhul, la Cotroceni, stiu cum a procedat in alte situatii, cand era mitropolit al Moldovei, nu a lasat biserica sa se implice, nu a stimulat-o sa se implice si a atentionat intotdeauna preotii sa nu se implice", a raspuns Traian Basescu, referindu-se ceremonia de decorare a mai multor prelati din diaspora, care a avut loc marti, si la care a fost prezent si Daniel.

"Trebuie sa recunoastem ca preafericitul e un tip foarte pragmatic. Are nevoie de bani sa-si termine Catedrala, se zbate sa aiba buna relatie cu majoritatea, e clar ca se incearca apropierea preotilor de partide, dar cred ca marea majoritate va ramane deasupra bataliei politice", a mai spus presedintele Basescu.

Premierul Victor Ponta, impreuna cu o delegatie formata din vicepremierii Liviu Dragnea, Gabriel Oprea si Daniel Constantin, au fost luni, in jurul orei 15.00 intr-o vizita la Patriarhul Daniel, fiind insotiti de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, potrivit unor surse BOR confirmate de surse guvernamentale. Intrebat de Hotnews.ro de ce a mers in vizita la Patriarh cu ministri si guvernatorul Isarescu, premierul Ponta a raspuns scurt: "Pentru binecuvantare". Vizita a avut loc la cateva zile dupa debutul oficial al campaniei electorale la europarlamentare.