Ministrul roman al afacerilor externe, Titus Corlatean a avut marti o discutie cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, in marja Conferintei "Toward a Europe whole and free", organizata de Consiliul Atlantic al SUA (ACUS). Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul roman a ridicat subiectul necesitatii accelerarii procedurilor interne americane pentru desemnarea unui nou ambasador al SUA la Bucuresti.

In cadrul discutiei dintre cei doi demnitari a fost abordata pe scurt tematica Parteneriatului Strategic cu SUA, respectiv evolutiile din Europa de Est, cu referire la Republica Moldova, se arata in comunicat.

La randul sau, Kerry "a impartasit preocuparile partii romane pentru evolutiile de securitate din spatiul Estic, precum si nevoia unei coordonari strategice europene si euro-atlantice in acest sens."

In ceea ce priveste desemnarea unui ambasador, secretarul de stat american "a dat asigurari ca administratia americana are in atentie necesitatea desemnarii unui ambasador al SUA la Bucuresti, alaturi de alte propuneri de ambasadori americani in state membre NATO."

Titus Corlatean s-a aflat intr-o vizita de doua zile la Washington.

Citeste si: Discutii SUA-Romania, la nivel inalt: Americanii ar putea oferi Guvernului roman sprijin pentru actualizarea straregiei energetice nationale. Ce ofera Romania in negocierile TTIP