Omul de afaceri George Copos a izbucnit in plans joi la Tribunalul Bucuresti in timpul desfasurarii procesului Loteria I, in care a fost condamnat anterior de o alta instanta la patru ani de inchisoare cu executare, scrie Agerpres.

George CoposFoto: AGERPRES

Joi, in jurul orei 12,00, George Copos a fost adus in sala de judecata avand catuse la maini, dupa care a discutat cateva minute cu avocatii sai.

In momentul in care in sala a intrat judecatorul, Copos s-a asezat in boxa acuzatilor si a izbucnit in plans.

Judecatorul i-a intrebat pe avocati ce se intampla cu George Copos, insa nu a primit nici un raspuns, iar omul de afaceri s-a linistit dupa cateva minute.

Procesul a continuat cu o cerere a avocatilor privind amanarea acestui proces si trimiterea unei cereri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca judecatorii de la aceasta instanta sa transmita modul in care se aplica legea penala mai favorabila in cazul lui Copos si al celorlalti inculpati din acest dosar, ca urmare a intrarii in vigoare a noilor coduri penale.

Procurorul de sedinta s-a opus acestei cereri, sustinand ca avocatii incearca doar sa tergiverseze procesul.

Judecatorii s-au retras pentru zece minute pentru a lua o decizie in cazul acestei cereri.

George Copos a fost condamnat in ianuarie 2013 la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata, in dosarul Loteria I, in urma unei decizii luate de magistratii Judecatoriei Sectorului 2.

De asemenea, instanta a decis ca George Copos sa aiba interdictia pe o perioada de cinci ani de a mai ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

In acelasi dosar, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Ratiu si Nicolae Cristea (fost director al Loteriei Romane) au primit cate patru ani de inchisoare cu executare iar Gabriel Rogoveanu, trei ani de inchisoare cu executare.

Instanta i-a obligat pe George Copos si Roza Gilio Giuzepe (ambii in solidar cu partile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA si SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu la plata catre ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despagubiri materiale si la plata tuturor obligatiilor fiscale accesorii (majorari, penalitati si dobanzi).

Judecatorii au mentinut sechestrul asigurator pus pe mai multe conturi detinute de George Copos.

Decizia a fost atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.