Vremea se va incalzi semnificativ luni in toata tara, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16...18 grade pe litoral si 23...24 de grade, local, in toate zonele de campie si podis, informeaza Mediafax. In cursul zilei cerul va fi variabil, iar ploi slabe, de scurta durata se vor semnala izolat, mai ales la munte.

In noaptea de luni innorarile se vor accentua in jumatatea de sud-vest a teritoriului, iar in Banat si in Oltenia pe arii extinse vor fi averse insotite de descarcari electrice, cumulandu-se local cantitati de apa de 15...20 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime se vor incadra in general intre 4 si 12 grade.

La Bucuresti, vremea se va incalzi si va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 23...24 de grade, iar cea minima de 9...10 grade.

Marti, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data in cea mai mare parte a tarii, cu maxime termice intre 16 si 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, cand vor fi ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, local in nord-vestul tarii, in zonele de deal si de munte si pe arii restranse in rest. Izolat vor fi posibile cantitati de apa de peste 10...15 l/mp. Temperaturile minime se vor incadra intre 3 si 13 grade.