Sectoare din raurile Teleorman si Vedea se afla sub cod rosu de inundatii, prelungit pana luni, dupa ce initial fusese anuntat pana duminica la ora 12.00, informeaza Administratia Nationala "Apele Romane". Codul a fost instituit si pe Paraul Cainelui la statia Vartoapele, tot in Teleorman.

Codul rosu a fost prelungit pana luni pe sectoare ale raurilor Teleorman si Vedea, din judetele Teleorman si Olt, si instituit pe Paraul Cainelui la statia Vartoapele, tot in Teleorman, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Administratiei "Apele Romane", Ana-Maria Agiu.

Administratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, a instituit, sambata seara, cod rosu local pe raul Teleorman, judetul Teleorman, pentru urmatoarele comune: Tatarastii de Sus (sectorul este indiguit si mai exista o garda de aparare de 20 cm), Tatarastii de Jos, Trivale Mosteni, Olteni si Orbeasca, si pe raul Vedea sectorul SH Buzesti - SH Valeni, judetul Olt, in zona localitatilor Icoana si Ursoaia.

Avertizearea va fi mentinuta pana luni si a fost instituita in plus si pe Pararul Cainelui, afluent al Vedei, la statia Vartoapele.

Potrivit purtatorului de cuvant al ANAR, codul rosu este instituit in conditiile in care aceste rauri se situeaza peste cota de pericol de peste 24 de ore. In zonele indiguite, cursurile de apa se afla la limita de tranzitare a digurilor.

Potrivit avertizarilor comunicate anterior de ANAR, pana duminica la ora 18.00 este cod portocaliu de inundatii pe raurile: Cosustea (judetul Mehedinti), pe Jiu la Racari - sector indiguit (judetul Dolj), pe Oltet amonte S.H. Otetelis si pe afluentul sau Cerna (judetul Valcea), pe Vedea amonte S.H. Valeni, pe Teleorman amonte de S.H. Telorman si pe Paraul Valea Cainelui aval S.H. Vartoapele (judetele Olt, Arges si Teleorman), pe Dambovnic si pe Neajlov sector aval confluenta Dambovnic - S.H. Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu), Teleajen aval S.H. Moara Domneasca, Cricovul Sarat si pe raul Prahova aval de confluenta cu Cricovul Sarat (judetul Prahova).

Totodata, este cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu - sector aval Sadu (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Gorj, Dolj si Mehedinti), Lotru, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe Vedea aval S.H. Valeni si pe celelalte rauri din bazinul Vedea si pe Calmatui (judetele Olt si Teleorman), pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), Neajlov si Sabar (judetele Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dambovita si Prahova), pe afluentii Buzaului mijlociu si inferior din judetul Buzau si pe Putna (judetul Vrancea).