Perioada de reinscriere in invatamantul prescolar a fost prelungita pana pe data de 25 aprilie avand in vedere ca o parte din perioada de reinscriere s-a suprapus cu vacanta de Paste, prevede o nota a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, citata de Agerpres.

Potrivit site-ului ISMB, locurile libere dupa perioada de reinscriere se vor afisa pe data de 25 aprilie iar inscrierile in invatamantul prescolar vor incepe de 28 aprilie.

'Daca dupa reinscriere efectivul de copii la grupa este mai mare de 20, conform Legii Educatiei Nationale unitatile scolare vor solicita Consiliului de Administratie al ISMB aprobarea de functiona peste efectiv', precizeaza nota.

Initial calendarul prevedea ca prescolarii care frecventeaza gradinita ar fi fost reinscrisi de parinti pentru anul scolar urmator pana pe 17 aprilie, iar inscrierea copiilor nou veniti in gradinite s-ar fi facut intre 23 aprilie - 30 mai (prima etapa), iar in 3 iunie s-ar fi afisat locurile libere.

Pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa la vedere capacitatea institutiei, numarul de copii aprobat in planul de scolarizare pentru anul viitor, dar si criteriile generale stabilite de Consiliul de Administratie pentru inscrierea copiilor.

De asemenea, vor fi afisate la vedere numarul de copii reinscrisi sau inscrisi zilnic din totalul disponibil.