Ziarista Oana Stancu si Antena 3 nu au indeplinit cerintele meseriei de jurnalist - obligatia de informare corecta a opiniei publice, care presupune "minime diligente pentru aflarea adevarului", se arata in motivarea sentintei prin care jurnalista si postul de televiziune au fost condamnati, in februarie, la plata unor despagubiri de 20.000 de euro in procesul intentat de Marian Georgescu, tatal presedintelui Agentiei de Integritate.

In februarie 2014, Oana Stancu si Antena 3 au fost condamnati de Judecatoria Sectorului 1 la plata unor daune morale in valoare de 20.00 de euro pentru prejudicii aduse imaginii, dar sentinta nu este definitiva, putand fi atacata in recurs.

Acesta a reclamat faptul ca in emisiunile Antenei 3 a fost acuzat de "santaj, coruptie, folosirea influentei asupra institutiei statului pentru interese murdare, un cuplu tata fiu". In plus, Oana Stancu l-a acuzat Marian Georgescu si pe fiul sau Horia ca sunt colaboratori ai securitatii "si oricine a incercat sa se atinga de ei a patit ceva", potrivit motivatiei judecatorilor, in care se arata ca Oana Stanciu nu a prezentat dovezi pentru acuzatiile formulate.

"Cu privire la fapta paratei Stancu Oana - realizator TV in cadrul emisiunii Antena 3 instanta apreciaza ca exercitarea profesiei de jurnalist implica (...) obligatia de informare corecta a opiniei publice. Prin aceasta obligatie se intelege ca jurnalistul trebuie sa efectueze verificari sau sa depuna minime diligente pentru aflarea adevarului. Instanta retine faptul ca cei doi parati nu au indeplinit aceasta obligatie si au acceptat ca prin fapta lor sa fie prejudiciata imaginea reclamantului", potrivit sursei citate.

In ceea ce priveste Antena 3, instanta "retine faptul ca aceasta parata a incalcat prevederile legale care o obliga la o informare corecta a opiniei publice si in acelasi timp va raspunde pentru fapta angajatului sau Oana Stancu".

In opinia judecatorilor, "prejudiciul adus reclamantului Marian Georgescu este de natura nepatrimoniala si este cauzat de sentimentul de umilinta pe care i le-au produs expresiile, comentariile si afirmatiile facute de parata".

In 12 decembrie 2013,judecatoria sectorului 1 l-a condamnat pe Mircea Badeala plata a 5000 de euro, in solidar cu Antena 3, cu titlu de daune morale pentru incalcarea dreptului la demnitate a sefului ANI, Horia Georgescu. Intr-o serie de emisiuni 2012, Badea l-a calificat, intre altele, pe Horia Georgescu, "sluga basista jecoasa" si "oooo, anist".

In decembrie 2013, Mircea Badea a mai pierdut un procesla Judecătoria Sectorului 3. Realizatorul emisiunii Sub semnul intrebarii de la B1 TV, Robert Turcescu, l-a dat in judecata acuzandu-l de amenintari si instigare la violenta. Badea a fost obligat să publice sentinţa în trei ziare şi să plătească 1 leu, daune morale dar nici aceasta sentinta nu e definitiva.

In iunie 2013, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gadea, a pierdut in prima instanta un proces cu fostul sef al Casei Nationale de Asiguri de Sanatate, Mihai Duta. Judecatoria Sector 1 l-a condamnat pe Gadea in solidar cu Antena 3 la plata a 5000 de lei dupa ce l-a facut după ce l-a făcut„dobitoc”, „nesimţit” şi „mitocan” pe fostul sef CNAS.Nici aceasta sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Duta a facut recurs cerand 100.000 de euro iar procesul se judeca in prezent la Curtea de Apel.