Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca actualul comisar european din partea Romaniei, Dacian Ciolos, care detine portofoliul Agriculturii, trebuie sustinut pentru un nou mandat, mentionand ca aceeasi pozitie si-ar fi exprimat-o si premierul Victor Ponta, transmite Mediafax.

"Eu cred ca ar fi o mare greseala ca Romania sa nu-si mentina propunerea pentru Ciolos, eu stiu cat de greu este portofoliul, cel mai ravnit din toate portofoliile pe care le are Comisia. Este portofoliul cu cei mai multi bani si este comisarul care poate face bine foarte multor tari prin modul cum redistribuie resursele financiare, pentru subventii, plati directe, pentru diverse programe prioritare. Cred ca Romania ar face o mare greseala sa mearga cu alta propunere, pentru ca a fost o batalie cumplita obtinerea acestui portofoliu", a declarat Basescu, intr-o emisiune la Digi 24.

El a fost intrebat daca exista acordul Guvernului in acest subiect.

"Punctul de vedere al premierului Ponta este, cel putin ceea ce mi-a spus mie, sa mergem pe Ciolos, pentru ca daca miscam comisarul...Stiti ca unul dintre argumentele mele in momentul in care am obtinut portofoliul Agriculturii pentru Romania a fost: mai fratilor, am avut multilingvismului si cand am spus ca vrem agricultura vreo doua zile a fost, da, dar v-o dam fara plati directe, v-o dam numai cu pescuitul, cu dezvoltarea rurala, dar fara platile directe. A fost o negociere extrem de complicata", a mai spus presedintele.

El a mentionat ca in cazul in care ar fi schimbata nominalizarea lui Dacian Ciolos exista riscul pierderii portofoliului detinut de acesta in prezent, pe domeniul Agriculturii. Basescu a afirmat ca exista un risc mai mic de pierdere a portofoliului alocat Romaniei in cazul in care Dacian Ciolos va fi sustinut pentru un nou mandat.